Yeni Google Triangle Uygulaması Yayınlandı - Haberler - indir.com

Yeni Google Triangle Uygulaması Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-01 19:00:35
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İnternet devi Google'ında yeni arka plan uygulamaların veri tasarrufu için yeni bir uygulama duyuruldu. Android kullanıcılarının bir hayli işine yarayacak olan yeni Triangle isimli bu uygulama arka planda çalışan uygulamaların veri tüketimi noktasındaki tasarrufu sağlayacak. Filipinler üzerinde henüz test aşamasında olan uygulama Türkiye'deki cihazlarda indirilebilir durumda değil. Triangle ile ne kadar veri kullandığınızı ve en çok hangi uygulamaların veri tükettiğini gibi çeşitli detayları görebileceksiniz. Veri Tasarrufu modunu etkinleştiren uygulama istenmeyen veri kullanımların önüne geçerek bir tasarruf sağlıyor diyebiliriz.

Diğer yandan uygulamaların sadece 10 ile 30 dakika arasında bir sürece veri tüketimi yapması izin veriliyor ve veriyi zamanla tüketmelerinin önüne geçilmiş oluyor. Normal şartlarda Android kullanıcılar ek bir uygulamaya gerek kalmadan veri tüketimlerini takip edebiliyorlar. Ancak Triangle ile beraber özel bir veri tasarufu bölümü bulunuyor ve bu sayede veri tasarrufu sağlanmış oluyor. Teknoloji konusunda detaylı bilgi sahibi olmayan kullanıcılar için ise kolay bir izleme ve yönetim imkanı bu yeni uygulama ile beraber sunulmuş oluyor. Filipinlerde testleri süren uygulama Globe ve Smart operatörler için ekstra özelliklerde sunuyor.

Veri kullanımı takibi ve veri tasarrufunun yanında ön ödemeli veri miktarı durumlarınıda o kullanıcılar görebiliyor. Triangle kullanıcılara veri ödülü vermesi mümkün oluyor ve kullanılan megabaytların bir kısmı geri kazanılmış oluyor. Google iş birliği ile Globe ve Smart'ın bu hediye kampanyası oldukça güzel bir sisteme benziyor. Ancak benzeri bir mobil sisteminin ülkemizde de uygulanabileceğini ifade edebiliriz. Google Play Store'da yayında olan Triangle uygulamasının yakın zamanda tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

 





PAYLAŞ