Yeni Google Glass Versiyonu Satışa Çıktı - Haberler - indir.com

Yeni Google Glass Versiyonu Satışa Çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 15:00:48
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

İlk çıktığı dönemlerde bir hayli popüler olan ve kullanıcılar tarafından heyecanla beklenen Google Glass ürünleri zaman içerisindeki popülerliğini kaybetti ve unutulmaya yüz tuttu. Bazı bölgeler ve mekanlarda yasaklanması ile bir dönem gündeme gelen gözlüğün yazılım anlamında yeterli destek sağlanamamasından ve yeni sürüm güncellemelerinin gelmemesinden ötürü tarihe karıştığı düşünceleri akıllara geliyor. Fakat Google cephesinden beklenmedik bir anda gelişme gerçekleşti ve Google Glass'ın yeni bir sürümü piyasaya sürülerek projenin henüz unutulmadığı ve üzerinde çalıştığını herkese göstermiş oldu. Ancak bu yeni geliştirilen modelin tüketicilere hitap ettiğini söyleyemeyeceğiz.

Bu noktada Google son zamanlarda gerçekleştirdiği çalışmalar ile Google Glass ürünlerinin şirketlerdeki kullanımı için yoğun bir çaba sarfediyor. Daha çok büyük marka ve kuruluşların üretim noktasındaki kolaylığını sağlamak adına Google Glass'ın GE Aviation adlı bir şirket ile ortaklık içerisinde olduğu ifade ediliyor. Bu noktada yeni Google Glass Enterprise Edition ise bu alandaki çalışanlar için birebir geliştirilmiş bir ürün olarak ifade ediliyor. Çalışanların yaptıkları işler ve bilgileri anlık olarak görebiliyor ve ellerinde malzeme olsa bile gözlük sayesinde her bilgiye ulaşmaları mümkün oluyor.

GE Aviation tarafından ifade  edilene göre ise Google Glass gözlüğünün iş verimliliğini yüzde 12 seviyelerinde arttırdığı belirtiliyor. Bu noktada Google'ın bu yeni sürüm Google Glass ürünü için tamamen iş odaklı bir gelişim diyebiliriz. Son kullanıcıdan daha çok iş alanında faydası görülen bu cihazın gelecekteki versiyonlarında ise herkez tarafından kullanılabilir bir sürümü olması bekleniyor.





PAYLAŞ