Yeni Google Asistan, Marshmallow'da! - Haberler - indir.com

Yeni Google Asistan, Marshmallow'da!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-25 10:12:53
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Yazılım
Google'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Pixel ve Pixel XL modellerinde gördüğümüz yenilenmiş Google Asistan resmi olarak olmasa da Marshmallow cihazlara yüklenebileceği duyruldu.

Google'ın 2 hafta önce tanıttığı yeni amiral gemileri Pixel ve Pixel XL, donanımıyla ve yenilenen Google Asistan ile beğeni toplamıştı. Şimdi ise yenilenmiş Google Asistan yazılımının Marshmallow güncellemesini alan cihazlara yükleyebilme imkanı sunuluyor.

Eğer resmi olarak yenilenmiş bir Google Asistan kullanmak istiyorsanız bir Pixel telefona sahip olmanız elbette birinci koşul. Gayri resmi olarak halihazırda Android Nougat sürümünde olan cihazlarda da yeni Google Asistan'ı kullanmak çeşitli yollar ile mümkün olabiliyor. Fakat şimdi; Android N-ify Xposed modülü sayesinde Marshmallow sürümlü cihazlara da yeni Google Asistan'ı kolaylıkla yükleyebilirsiniz.

Yeni güncelleme ile artık mümkün

Android N-ify modülünün bir önceki sürümünde birçok kullanışlı Android Nougat özellikleri Marsmallow cihazlara uygulanabilir hale gelmişti. Şimdi, yeni güncelleme sayesinde bir diğer kullanışlı özellik olan yeni Google Asistan da buna dahil oldu. Ancak bunları Marsmallow yüklü telefonunuza uygulamak için birkaç aşamayı gerçekleştirmeniz gerekiyor. Bunlarda birincisi; bütün Xposed modüllerini kullanmanız için gerekli olan Root yetkisi. Bu en önemli aşamayı gerçekleştirdikten sonra Xposed modüllerini indirip kurmak ve aktifleştirmek diğer aşamalarınız. Yenilenmiş Google Asistan'ı modüle ekleyen Max Rumpf'un söylediğine göre modül Google uygulamasının 6.6.14.21 sürümünde; 64 ve 32 bit varyasyonlarında sorunsuz çalışabilecek. Eğer yapılması gerekenler Karmaşık geldi ise Google Asistan'ın telefonunuza resmi olarak gelmesini ya da daha basit uygulanabilecek bir modülün çıkmasını bekleyebilirsiniz.

Bir APK dosyası olan bu Google Assistant modülünü kullanmak ise tamamen sizin sorumluluğunuz altında. Bu modülü kullanabilmek için cihazının stok rom bir Marshmallow kullanmaması gerekiyor. Kısaca Root işlemi yapmanız gerekiyor.

 





PAYLAŞ