Yeni Firefox Quantum 58 Güncellemesi Hızınıza Hız Katacak - Haberler - indir.com

Yeni Firefox Quantum 58 Güncellemesi Hızınıza Hız Katacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-19 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Mozilla internet tarayıcısının yeni sürümü olan Firefox Quantum sürümü oldukça başarılı gidişatına devam ediyor. Şimdi ise şirketin yeni Firefox sürüm 58 güncellemesi ile beraber kullanıcıların hızına hız katmayı hedefliyor. Firefox'un yeni sürümü paralel olarak indirilmeye ve kodun derlenmesine olanak sağlıyor ve WebAssembly kodunun derlenmesi ile beraber çok daha hızlı bir tarayıcı bizleri karşılaşmış oluyor. Bu kod ile web uygulamalarının performansı için sunulan JavaScript ile ortak bir çalışma sağlıyor.

Safari ve Edge tarayıcılarının da bu koda destek sağladığını hatırlatarak Chrome ile Firefox tarayıcılarında yer alan .wasm biçimine uygun desteğin genişletildiğini ifade edelim. Bu yeni derleyici ve akış derlemesi ile beraber ağa göre daha hızlı kod derlemesi dar boğazın önüne geçiyor ve web sayfalarının daha hızlı bir şekilde yüklenmesine olanak sağlıyor. Daha öncesinde web sayfa performansı ağ ile orantılı olduğundan ötürü darboğazın iş parçacığı ve işlemci olduğu belirtiliyordu. Firefox 58 ile beraber iş parçacığı yükü azaltılarak performans sağlanmış olacak.

Şuan için henüz Beta sürecinde olan bu yeni sürümün 23 Ocak tarihinde tüm Firefox kullanıcılarına sunulması bekleniyor. Performans ve birçok iyileştirmenin bulunduğu bu güncelleme ile kullanıcı deneyiminin dahada artması bekleniyor.





PAYLAŞ