Yeni Android Sürümü Go Geliyor - Haberler - indir.com

Yeni Android Sürümü Go Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-19 15:19:09
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Gelişmekte olan ülkeler için duyurulan giriş seviyesi akıllı telefonlar için yine uygun fiyatlı Android platformlar hazırlanmaya devam ediyor. Bu noktada Google, hafif ve uygun fiyatlı yeni bir Android platformunun duyurusunu gerçekleştirdi. Android One kapsamı ile yolan çıkan Google, düşük bütçedeki donanım özelliklerine sahip  olan akıllı telefon modelleri için özel bir Android sürümü yapmıştı. Şimdi ise yine bir benzeri şekilde düşük özellikleri rahat bir şekilde kaldırabilecek yeni bir Android Go platformunu tanıttı. Giriş seviysei Android akıllı telefonlarda sistem belleği zayıf olduğundan ötürü Android Go ile beraber bu versiyonlara yönelik geliştirmeler yapılacak.

Sistem kullanıcı arayüzü olarak ve çekirdeği 512 MB RAM'e sahip olan akıllı telefon modellerde bile rahat bir şekilde çalışabilecek. Uygulamalar için ise sistem belleği kullanımı ve bant genişlikleri optimize edilerek bu tarz uygulamalar Google Play Store üzerinde ülkeler için yayınlanacak. Diğer yandan Google'ın başlattığı Building for Billions' Milyarlar için Oluşturmak isimli program kapsamında geliştiriciler optimize edilecek uygulamaların geliştirmelerinde yardımcı olacaklar. Google ise buna benzer bir yöntem ile Hindistan bölgesi için YouTube Go uygulamasını geliştirmiş ve ilk adımı atmıştı. Android Go sisteminide o programın bir benzeri şeklinde girişim olarak belirtebiliriz.

Birçok giriş seviyesi akıllı telefon modelleri 1 GB RAM'in altında olduklarından ötürü otomatik olarak Android Go kullanılacak. Gelecekti tüm Android versiyonları için ise Android Go sürümünün farklı çeşitlilerinin çıkacağı ifade ediliyor. Hatırlarsak Android One telefonları düşük güçe sahip donanımları bulunan ve düşük maliyete sahip akıllı telefonlardı. Ancak bunlar için en güncel Android sürümü güncellemesi garantisi veriliyordu ve telefon üreticilerinin en zorlandığı noktada o cihazlar bir adım önde oluyordu.

Android Go ile beraber bu girişimini sürdürecek olan Google bakalım ne gibi tepkiler alacak.





PAYLAŞ