Yeni Açık Yüzünden 900 Milyon Android Tehdit Altında - Haberler - indir.com

Yeni Açık Yüzünden 900 Milyon Android Tehdit Altında

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-19 09:32:48
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

          ABD Las Vegas şehrinde düzenlenen en ünlü güvenlik konferanslarından biri olarak bilinen DEF CON 24, çok önemli bir duyuruda bulundu. Android tabanlı cihazlara dair çok önemli bir güvenlik açığı kamuoyu ile paylaşılırken, bu bilgi ile birlikte Android cihaz kullanıcılarında önemli bir endişe oluştuğunu söylemek gerek. Check Point çalışması ile ortaya çıkan açığa göre, piyasada bulunan yaklaşık 900 milyon Android tabanlı akıllı telefon ve tablet önemli oranda tehlike içinde yer alıyor.

      Yapılan açıklamaya göre QuadRooter adı verilen güvenlik açığının dört farklı unsurdan oluştuğunu söyleyebiliriz. Güvenlik zafiyetinin oluşmasına sebep olan Qualcomm çipleri, çok sayıda Android kullanıcısını önemli oranda endişelendiriyor. Android işletim sistemine sahip akıllı telefonların ve tabletlerin % 65'lik bir dilimini oluşturan pazar payı, Qualcomm etkinliğini ortaya koyuyor. QuadRooter etkisinde kalacak cihaz sayısı 900 milyon olarak belirtilse de mevcut zararlı durumun virüs olarak da kullanılabilme ihtimali, gerçekten can sıkıcı sonuçlar ortaya koyabilir. Teknoloji pazarında ses getiren bu etki ile birlikte açıktan korunmak adına neler yapılabilir, onun da çalışması daha şimdiden yapılmış durumda.

       Açıktan korunmanın Dört yolu:

  1. Mevcut risk durumu düşündüğü zaman uygulama merkezi olarak Google Play'i tercih etmek yerinde ve isabetli bir karar olabilir. Aksi takdirde zararlı bir APK yükleme şansınız daha yüksek olabilir. Ve bu da cihazınıza önemli oranda zarar verebilir.

  2. Yüklemeyi planladığınız uygulamanın ön araştırmasını yapmak ve dikkatli bir incelemede bulunmak sizin için faydalı olabilir en ufak bir şüpheniz dahi varsa uygulamadan uzak durmak sizin için daha avantajlı olabilir.

  3. Güncelleme konusunda hassas davranın ve ihtiyaç duyduğu anda cihazınıza vakit kaybetmeden güncellemeyi yükleyin.

  4. Kablosuz ağlar konusunda da oldukça seçici olun ve en güvendiğiniz kablosuz ağa tercihinde bulunur bu sayede daha güvende olma şansınız yüksek olabilir

      Tehlikede Olan Popüler Cihazlardan Bazıları:

     BlackBerry Priv,Blackphone1 ve Blackphone2, Google Nexus 5X, Nexus 6 ve Nexus 6P, HTC One, HTC M9 ve HTC 10 LG G4, LG G5 ve LG V10, OnePlus One, OnePlus 2 ve OnePlus 3, Samsung Galaxy S7 ve Samsung Galaxy S7 Edge, Sony Xperia Z Ultra, Motorola Moto X

 





PAYLAŞ