Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu! - Haberler - indir.com

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-30 13:23:10
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Teknoloji

Türkiye'nin lider yemek satış sitesi olan yemeksepeti.com, domaini uzatmayı unutunca birçok kişi siteye erişemedi!

Türkiye'de yemek sipariş sitesi denilince akla ilk gelen site olan yemeksepeti.com 'a birkaç saat boyunca erişim sağlanamadı. Domaini uzatmayı unutan şirket yöneticilerinin bu unutkanlığı yüzünden binlerce kullanıcı yemek sipariş vermek için siteye girmek istediğinde register.com'a yönlendirildiler.

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

Sitenin Whois bilgisini sorguladığımız zaman domainin 1315 gün uzatıldığını görüyoruz. Yani şirket sorunu düzeltti ve şu anda siteye erişim sağlanıyor.

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

Ayrıca site çöktüğü anda sosyal medyada paylaşım yapan yemeksepeti.com kullanıcılarından bazıları sitenin hacklendiğini söylese de bazıları da espri ile karışık şirketi kötüledi.

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

 

Yemeksepeti.Com Domaini Uzatmayı Unuttu!

Düzenleme:

İddialara göre domainin her yıl rutin olarak yapmaları gereken whois bilgisi doğrulaması yapılamadığı için siteye giriş yapanların bu sayfa ile karşılaştığı görülüyor. Eğer domain süresini uzatmayı unutsalardı yemeksepeti.com yazmanı yani register.com, domain'in nameserver'lerini otomatik olarak "ns1.expireddomains.register.com" ve "ns2.expireddomains.register.com" olarak güncelleyecekti ve siteye giriş yapan kullanıcılar register.com'un süresi dolan domainler için otomatik olarak oluşturduğu sayfaya yönlendirecekti ve bu sayfada "Renew Your Domain Name Now. Bid on this Domain Name Now." yazacaktı.

Domain süresinin dolmadığı anlaşıldı. Çünkü yemeksepeti.com'un yönlendirdiği sayfada "If you are the owner of this domain name, click here to verify" yazıyordu. Yani ICANN'ın 1 Ocak 2014 yılında uygulamaya başlattığı her sene whois doğrulaması prosedürü uygulanamdığı için kullanıcılar bu tarz bir hata ile karşılaştığını açıkca söyleyebiliriz.

Eğer birden fazla domain sahibiyseniz ve her sene domainlerinizin whois bilgisini doğrulamıyorsanız siz de bu tarz sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Bilmeyen kişilere ICANN'ın bu prosedüründen bahsetmiş olalım.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ