Yavaşlayan Mac Nasıl Hızlandırılır? - Haberler - indir.com

Yavaşlayan Mac Nasıl Hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-30 12:52:29
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

Windows bilgisayarlar kadar olmasa da Mac bilgisayarlar da zaman içinde yavaşlaya bilmektedir. Mac bilgisayarınızı eski hızına kavuşturmak ve ilk günkü gibi hızlı olmasını istiyorsanız, size birkaç önerimiz olacaktır. Basit Optimizasyonlarla Mac bilgisayarları hızlandırma yolları arasında şunlar bulunmaktadır:

Mac Üzerinde Uygulamaları Kapatmak

Kullanmadığınız halde görev çubuğunda açık olarak görünen uygulamalarınızı kapatarak Mac bilgisayarlarınızın hızını artırabilirsiniz. Uygulamaları kapatmak için uygulama üzerine gelip sağ tıklayarak "çık" ikonunu tıklamanız yeterli olacaktır.

Kaynak Tüketen İşlemleri Sonlandırma

Mac üzerinde kaynak tüketen uygulamaları tespit etmeniz önemlidir. Bunu yapmak için Pencere menüsüne gelip görev yöneticisini çalıştırmanız gerekir. Cihaz üzerinde ne kadar yorucu, kullanmadığınız uygulama varsa size gösterir. İşinize yaramayanları anında kapatmanız gerekir.

Mac'in Hızlanması İçin Tarayıcı Hafifletilmeli

Tarayıcılar Mac'lerde CPU'yu en çok yoran ögelerdir. Bu yüzden bunların hafifletilmesi şarttır. Mac'i yavaşlatan tarayıcılar başında chrome gelir. chrome üzerinde birden çok sayfa açmanız yavaşlatır. Bu yüzden az sayfa açarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Çünkü chrome neredeyse her bilgisayarın olmazsa olmazları arasında yer alır. Mac bilgisayarlarda tavsiye edilebilecek en hızlı tarayıcı Safari'dir.

Açılış Programlarını Düzenleyerek İşe Başlayabilirsiniz

Açılış programlarını düzenlemek için sistem tercihlerini açmanız gerekir. Burada bulunan kullanıcılar ve gruplar ikonunu tıklayarak kullanmakta olduğunuz hesaba girebilirsiniz. Ardından ekrana düşen Oturum açma ögelerini tıklayabilirsiniz. Otomatik olarak açılan eklentileri burada göreceksinizdir. Açılışta gerek duymadığınız uygulamaları kaldırmak için solda bulunan tikleri kaldırmanız yeterli olacaktır. Böylece açılışta boşu boşuna çalışan programları kapatmış olursunuz.

Disk İçeriğini Kilitli Tutmak

Disk içeriğini kilitli tutmak için sistem tercihlerine girmeniz gerekir. Burada bulunan güvenlik ve gizlilik menüsü içinde bulunan filevault ögesi disk içeriğinizi otomatik olarak saklar ve korur. Ancak Mac'inizi de yormaktadır. Filevault'u kapalı konuma getirerek cihazın daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Disk Alanını Temizleyerek ve Çöp Kutunuzu Boşaltarak Mac Bilgisayarınızı Hızlandırabilirsiniz

Cihaz içinde yer alan "Bu Mac Hakkında" seçeneği üzerinde depolama alanı vardır. Bu alanda ne kadar boş yeriniz olduğunu ya da ne kadarlık alanın dolu olduğunu görürsünüz. Yaptığınız analiz sonucu gereksiz dosyaları silebilirsiniz.





PAYLAŞ