Yandex Navisgasyon'a Sesli Reklamlar Ekleniyor - Haberler - indir.com

Yandex Navisgasyon'a Sesli Reklamlar Ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-21 10:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Akıllı telefonlarımızın GPS ve konum teknolojileri gelişmeye devam ettikçe bir yerden bir başka yere seyahat etmek de oldukça basitleşmeye başladı. Öyle ki artık teknolojinin de kullanıcılara sunduğu pratik uygulamalar sayesinde tüm dünya haritasında tek bir tıkla ulaşmak mümkün olabiliyor. Mobil tarafda bu durum Google Haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamaları oldukça popüler durumda. Özellikle Haritalar uygulaması tarafında Google, Yandex Navigasyon tarafında ise Yandex, uygulamalarına yenilikler ekleyerek kullanım oranlarını arttırmayı ve iyileştirmeyi hedefliyorlar. Ülkemizde ise trafikte akıllı cihazlar tarafından en fazla tercih edilen uygulamalardan olan Yandex Navigasyon yenilikçi bir reklam formatını uygulamasına ekledi.

Öyle ki artık Yandex Navisgasyon uygulamasına gelen bu yeni özellik ile yeni bir reklam formatıda gün yüzüne çıktı diyebiliriz. Sesli yönlendirme ve konum reklamlarını tanıtan Yandex Navisgasyon, bu işlemler için ilk iş birliğini Avis ile beraber yaptı. Kullanıcı Yandex Navigasyon'u açıp sesli yönlendirme formatıyla varış noktanızı seçtiğiniz zaman ve o noktaya eriştiğiniz zaman duyulan 'Rota oluşturuldu' ve 'Varış noktanıza ulaştınız' seslendirmelerin bir markanın ismiyle beraber seslendirilmesi düşünülüyor.   

Konum reklamlarının ise reklam veren firmanın rotanızdaki ofisleri haritada işaretlenerek kullanıcılara gösterilecek. İlk olarak Avis iş birliği ile olacak olan bu reklamcılıkta Yandex Navigasyon kullanan kullanıcılar 'Rota oluşturuldu' anonsu esnasının devamında 'Avis keyifli yolculuklar diler' şeklinde bir ifade duyulacak. Bu ve bunun sonrasında ise kullanıcının rotası esnasında 150 metre yakında bulunan Avis ofisleri harita üzerinde otomatik olarak Avis logosu ile beraber kullanıcılara gösterilecek.

Yandex Harita servisinin müdürü olan Onur Karahayıt ise, Yandex Navigasyon'un günlük milyonlarca kullanıcıya ulaştığını ve bunun doğal bir sonucu olarak reklam verenlerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirtiyor. Diğer yandan farklı bir reklam modeli ile Türkiye üzerinde uygulama bazlı bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Karahayıt, bu yeni reklam modelinin kullanıcıları rahatsız etmemesi adına çok dikkatli bir şekilde işlendiğini belirtti. Avis ile başlayan bu anlaşmanın daha sonra yeni markalar ile de devam edeceğini belirtiyor.





PAYLAŞ