Yahoo ismi tarih oluyor - Haberler - indir.com

Yahoo ismi tarih oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-14 09:45:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Yahoo büyük mali sıkıntılar içerisine girmiş ve hesap bilgilerini kötü niyetli kişilere kaptırmasıyla zor zamanlar geçirdiğini gördük. Köklü şirketlerden biri olmasına karşın son zamanlarda büyük mali sıkıntılar içerisine girmesi ve hesap bilgilerini kötü niyetli kişilere kaptırmasıyla iyice zor zamanlar geçiren Yahoo, Verizon'un şirketi satın almasıyla birlikte beyaz bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Bakalım eski adıyla Yahoo bu yeni kararıyla başarıyı ne kadar yakalayabilecek.

Arama motoru alanında Google'ın en büyük rakibi olan ama son yıllarda rakibinin oldukça gerisinde kalan Yahoo adını değiştirdi.

Ana internet varlıklarını Verizon Communications'a satan ve elinde Alibaba Group Holding ve Yahoo Japan hissedarlığı kalan Yahoo Inc, adını Altaba Inc olarak değiştirme kararı aldı.

Yönetim kurulunda üye sayısını 5'e indirecek olan Yahoo'da CEO Marissa Mayer de kuruldan ayrılacak olan isimler arasında yer alıyor.

İnternet varlıklarının Verizon'a devrinin tamamlanmasından sonra Eric Brandt yeni şirketin başkanı olacak.

Evita lakaplı Mayer, 2012 yılında Yahoo'ya transfer olmuş, uzun süre dünyanın en çok maaş alan profesyonelleri listesinin üst sıralarında yer almıştı.

Söz konusu karar Yahoo'nun Verizon'a satılması ile alındı.

CEO GÖREVİ BIRAKACAK

Verizon'un satın alımının ardından şimdiki CEO olan Marissa Mayer'in CEO'luk görevini bırakacağı ifade edilirken yönetim kurulunun diğer üyelerinde de değişiklikler yapılacağını süylemiştik.

Mayer'in şirkette yeni bir görevde devam edeceği söylense de bu görevin ne olduğu henüz kesinleşmiş değil.

Son zamanlarda da skandallarla birlikte sıkça anılan Yahoo isminin tarihe karışacağı ve şirketin yeni isminin Altaba olacağı öğrenilen bilgiler arasında. Satın alımın ne zaman gerçekleşeceğiyle ilgili detaylar ise henüz belirsizliğini koruyor.





PAYLAŞ