Yabancılar için Türkiye uygulaması yayında! - Haberler - indir.com

Yabancılar için Türkiye uygulaması yayında!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-20 16:51:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere ülkemizde yaşayan yada ülkemize yerleşecek olan birçok yabancı uyruklu insan bulunuyor. Bu durumdan ötürü Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından bu kullanıcılar için önemli bilgiler içeren yeni bir mobil uygulama yayınlandı. Google Play Store'da 'Göç İdaresi' adı ile yayına sunulan uygulamada vize, ikamet ve koruma hakları gibi birçok ilgi yer alıyor. Ülkemizde yaşayan yabancı kullanıcıların bilgilendirilmesi adına önemli içeriklerin yer aldığı uygulama tam 6 dil desteğine sahip durumda.

Genel Müdür Abdullah Ayaz konu hakkında 'Yaptığımız mobil uygulamayla ülkemize gelen yabancılar, hak ve yükümlülüklerini öğrenebilecek. Yanı sıra yasal statüyle ülkemizde kalış hakkında bilgilenen yabancılar, yasa dışı konuma düşmemek için ne yapmaları gerektiğini öğrenebilecek.' Dedi. Ülkedeki göçmenler için bu uygulamada 6 dil hizmeti sunulacak. Birçok sebepten ötürü 190 ülkeden yer alan kullanıcılar için işlerin kolaylaşması adına birçok yardımcı içerik bulunacak. Ayrıca İngilizce, Rusça, Almanca, Farsça ve Arapça dil seçeneklerine sahip olacak.

2013'den beri göçmenler için hizmet vermeye devam eden Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün bu yeni uygulaması oldukça işlevsel olacağa benziyor. Diğer yandan güncellenerek eğitim, sağlık, ulaşım ve her türlü sosyal içerikler hakkında dahada yardımcı bilgilerin uygulamaya eklenmesi bekleniyor.





PAYLAŞ