Xiaomi Redmi Note 5'in teknik özellikleri - Haberler - indir.com

Xiaomi Redmi Note 5'in teknik özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-21 22:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

2010 yılında kurulan Xiaomi, akıllı telefon dünyasına kazandırdığı cihazlarıyla kısa bir sürede popülerliğe ulaşmayı başardı. Geçtiğimiz haftalarda, şirketin yeni bir telefonu gündemde konu olmuştu ve bu cihazın, 2017 yılının sonuna kadar tanıtılması bekleniyordu. Xiaomi Redmi Note 5 modelinin tanıtımı henüz resmi olarak gerçekleşmeden, cihazın görselleri net bir şekilde sızdırıldı. Tanıtımdan önce görsellerin sızdırılmasıyla, Xiaomi Redmi Note 5'e dair bazı bilgiler de gün yüzüne çıkmış oldu. Cihazın ekran tercihinin yanı sıra, bazı teknik özellikleri de ortaya çıktı. Bunlardan yola çıkarak Xiaomi Redmi Note 5'in, piyasadaki orta segment cihazlardan birisi olacağı söyleniyor.

Xiaomi Redmi Note 5, resmi olarak duyurusunu gerçekleştirmedi fakat birçok rapora göre, bu yılın sonunda resmi olarak tanıtılması gerekiyordu. Tanıtımdan önce cihazın ön profilden direkt olarak görseli sızdırıldı. Xiaomi Redmi Note 5'in teknik özelliklerine bakılacak olursa; cihaz 18:9 geniş ekran özelliği kullanacak. Bunun dışında, Redmi Note 5'in FHD+ ekran çözünürlüğüne sahip 5.99 inçlik ekranla gelecek. Snapdragon 625/630 ile işlemci destekleniyor. Kamera özelliklerine bakıldığında, 12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera ile gelecek. Pil gücü 4,000 mAh olan Xiaomi Redmi Note 5'in depolama hafızası, 3 GB / 4 GB RAM, 32 GB / 64 GB olacak.

Cihazın 11 Kasım'da resmi olarak tanıtılması bekleniyordu fakat bu tarihte tanıtım yapılmadı. Cihazın ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor. Merak edenler için piyasaya sürüleceği fiyatın 151 dolar olacağı söyleniyor.





PAYLAŞ