Xiaomi Mi 8 SE tanıtıldı! - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 8 SE tanıtıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-31 13:50:43
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Xiaomi, akıllı telefon dünyasının en çok konuşulan markalarından biri olmaya devam ediyor. Özellikle son zamanlarda oldukça iyi işlere imza atan Xiaomi'ye dönüşler de bir o kadar iyi oluyor. Çin merkezli şirketin, yeni modeli Xiaomi Mi 8 SE'i tanıtması büyük bir merakla bekleniyordu. Çünkü cihaz, sekizinci yıla özel olarak tasarlandı ve ne gibi özelliklere sahip olabileceği bir süredir konuşuluyordu.

Sonunda, merak edilen Xiaomi Mi 8 SE teknik özellikleriyle birlikte teknoloji severlere sunuldu. Xiaomi Mi 8 SE, Snapdragon 710 yonga setine sahip olan ilk akıllı telefon olma unvanını da üzerinde taşıyor. Şirket, sekizinci kuruluş yıldönümüne özel olarak düzenlenen gecede, beklenmedik bir şekilde Xiaomi Mi 8 SE modelini de tanıtarak bir sürpriz yapmış oldu.

Xiaomi Mi 8 SE teknik özellikleri

Xiaomi Mi 8 SE teknik özelliklerine bakılırsa, cihaz akıllı telefon dünyasında konuşulacak bir telefon olacak gibi duruyor. Xiaomi Mi 8 SE, Mi 8 modeliyle karşılaştırıldığına, Mi 8'den daha dörtgen ve keskin köşelere sahip görünüyor. Görünüm olarak şık tasarımıyla dikkat çekiyor. AMOLED ekrana sahip olan Mi 8 SE 5.88 inç büyüklüğünde. Çözünürlük ise 2280x1080 piksel değerinde. Cihaz çentikli ekrana sahip olsa da yüz tanıma sistemi sunmuyor ve sistem şu an sadece Mi 8 SE'de bulunuyor.

Gücünü, Snapdragon 710 yonga setinden alan Mi 8 SE, bu işlemciyi kullanan ilk akıllı telefon. Bu yonga seti 8 çekirdekli ve 2 adet Kryo 360 çekirdek sadece performans için ayrılmış. Performans, 2.2GHz seviyesine kadar çıkabiliyor. Diğer 6 adet Kryo 360 çekirdek de verimlilik için ayrılıyor ve 1.7GHz seviyesine kadar çıkıyor. Sıkıştırılmamış 10-bit renk üretimine sahip olan Mi 8 SE bu sayede 1 milyar renk seviyesi sunuyor. Kamera kısmında, arkada 12MP+5MP değerinde çift sensör bulunuyor. Önde ise 20MP çözünürlüğe sahip bir kamera yer alıyor. Son olarak cihazın pil gücü, 3120mAh kapasitesine sahip. Xiaomi Mi 8 SE, 285$ fiyat etiketine sahip olacak.





PAYLAŞ