Xiaomi Mi 6, Mart ayında Qualcomm Snapdragon 835 ile gelecek! - Haberler - indir.com

Xiaomi Mi 6, Mart ayında Qualcomm Snapdragon 835 ile gelecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-12-02 12:12:47
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar
Xiaomi'nin uzun süredir beklenilen yeni amiral gemisi Mi 6'da, hangi işlemciyi kullanacağı belli oldu. İşte Xiaomi Mi 6'ya güç verecek olan işlemci! Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Qualcomm ve Samsung'un duyurusunu yaptığı Snapdragon 835 işlemcisine sahip ilk Çinli telefon sanıldığı gibi Oppo Find 9 olmayacak. Xiaomi Mi 6 bu işlemciyi taşıyan ilk Çinli akıllı telefon olacak.

Qualcomm ve Samsung, Snapdragon 835 işlemcisini duyurdular, ancak yonga setinin performansıyla ilgili çok fazla bilgi vermediler. Kesin olarak bildiğimiz tek şey yeni CPU'nun önümüzdeki yılın amiral gemisi akıllı telefonlarının bazılarında yer alacak olması. Bu cihazlardan biri de Galaxy S8 olma ihtimali büyük.

Samsung'un bu yonga setini temel alan Galaxy S8 versiyonlarını piyasaya süreceği söyleniyor. Galaxy S8 modellerinden bir tanesinin şirketin Exynos 9 yongasetiyle, diğerinin ise güçlü Qualcomm Snapdragon 835 işlemci ile donatılması bekleniyor.

Fakat Samsung'un yaklaşmakta olan amiral gemisi, Snapdragon 835 içerecek tek akıllı telefon olmayacak. Yeni bir rapor, Xiaomi'nin önümüzdeki yıl piyasaya süreceği Mi 6 modelinde de yeni işlemciye yer vereceğini gösteriyor.

Snapdragon 835 kullanan ilk Çinli üretici Xiaomi olacak!

iSuppli analistleri, uzun süredir söylentileri dolanan Oppo Find 9'un aksine Xiaomi Mi 6'nın Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisine sahip ilk Çinli akıllı telefon olacağını söylüyor. Nitekim, Mart ayında Snapdragon 835 SoC ile gelmesi beklenen Oppo Find 9'la ilgili söylentilerin asılsız olduğu ortaya çıktı.

Xiaomi'nin yeni modelini önceki model Mi 5'de olduğu gibi önümüzdeki sene muhtemelen Şubat ayı içerisinde duyurması bekleniyor. Qualcomm ve Samsung, Snapdragon 835 yongasetinin 2017'nin birinci çeyreğinden itibaren piyasaya sürüleceğini duyurmuştu. Bu güçlü işlemciyi taşıyan ilk akıllı telefonlar CES veya MWC fuarlarında ortaya çıkacak.

 

 





PAYLAŞ