Xbox One X ve Xbox One S AMD FreeSync ekranlarını destekleyecek - Haberler - indir.com

Xbox One X ve Xbox One S AMD FreeSync ekranlarını destekleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 13:04:23
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Oyun konsolu severler için yeni bir duyuru yapıldı. Xbox'ta yer alan bazı sorunlar çözülüyor. Microsoft,  Xbox'a bir yenilik daha getirdi. AMD'nin FreeSync ekranları için Xbox One X ve Xbox One S desteği sağlanacak. Yaklaşan Xbox yayın güncellemesi zaten Xbox One S ve Xbox One X monitörler için 1440p desteği içeriyor, ancak FreeSync eklenmesi uyumlu ekranların Microsoft'un konsolları ile yenileme hızlarını senkronize etmesine izin verecek.

 

Nvidia'nın G-Sync'i gibi FreeSync, oyunların sorunsuz çalışmasını sağlamak için teknoloji yenileme hızlarını senkronize ettiği haberlerin geçtiğimiz günlerde almıştık, FreeSync ve G-Sync, PC oyun sistemleri ve monitörlerinde yaygın olarak kullanılmakta, dolayısıyla 1440p çözünürlük ve FreeSync, oyun ekranı olan Xbox sahiplerine de çözüm getirilmiş oldu.

 

FreeSync ilavesinin yanı sıra Microsoft, TV'lerde otomatik düşük gecikme modunu da desteklemeyi planlıyor. Bu, oyunun ne zaman oynanacağını ve oyun modunu ne zaman açacağını ya da oyunu optimize etmek için düşük gecikme modunu tanımak üzere uyumlu TV'lerin bu yıl içinde kullanıma sunulmasını sağlayacaktır. Microsoft, şirketin bugünkü Inside Xbox akışı sırasında modun tanıtımını yaptı ve mod, bir oyun çalışmadığında geri dönecek. Bu tür uygulamalara geri döndüğünüzde oyun modu otomatik olarak devre dışı bırakılacağı için, bir Xbox One'da Netflix veya diğer medya uygulamalarını kullanırsanız bu özellikle kullanışlı bir alternatif olmuş olacak.





PAYLAŞ