World of Warships'in Sesleri Nasıl Oluşturuluyor? - Haberler - indir.com

World of Warships'in Sesleri Nasıl Oluşturuluyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-24 15:41:33
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

World of Warships'in zengin işitsel dünyası, büyük bir titizlikle hazırlanmış yüzlerce sesten oluşmakta. Geliştirici Günlüklerinin son bölümü, sizleri Wargaming St. Petersburg stüdyosunda hazırlanan oyun ses ve müziklerinin engin dünyasına götürüyor.

World of Warships'in ses ve müziklerinin tasarımı henüz oyun geliştirme aşamasındayken başlatıldı. Atılan her bir top, hasar alan her gemi, kırılan her dalganın sesini oyuncuya en çarpıcı ve gerçekçi biçimde yansıtabilmek için ses tasarım ekibi geceli gündüzlü çalıştılar ve çalışmaya da devam ediyorlar.

Bu videoda, ses tasarımının heyecan verici olduğu kadar aynı zamanda son derece zorlayıcı dünyasının perdelerini aralıyor ve her geminin kendine has özel ''ses pasaportu''nun nasıl oluşturulduğunu öğreniyoruz.

Bu özel ses kliplerinin bir araya gelmesiyle oyundaki deniz savaşları gerçekçi bir atmosfere bürünüyor ve oyundaki adaptif yapıları sayesinde geminin bulunduğu çevreye uyumlu şekilde çalışıyor. Örneğin, kişi birinci kişi kamerasından üçüncü kişi kamerasına geçiş yaptığında sesler de buna uygun biçimde değişkenlik gösteriyorlar.

Ses Tasarım ekibinin oyun içi seslerin yanı sıra oyunun epik müziklerini yaparken neleri göz önünde bulundurduklarını ve neler yaşadıklarını da bu videoda öğrenme fırsatı buluyoruz.

Geliştirici Günlüklerinin 10. bölümünde oyun atmosferine katkısı tartışılmaz olan ses efektlerinin ve müziklerin diyarındayız.





PAYLAŞ