WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte! - Haberler - indir.com

WordPress sitelerinin başı kripto para ile dertte!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-08 17:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Alternatif para kazanma yolu olarak karşımıza çıkan kripto para, dolandırıcılık yuvası olmaya devam ediyor. Şubat ayında güvenlik araştırmacıları, yaptıkları araştırmalar esnasında hükümet ve kamu hizmeti ajansı portalları da dahil olmak üzere birçok meşru web sitesinin sessizce kripto kuyruk komut dizileri çalıştırdıklarını gün yüzüne çıkardılar. PasteBin  sayfasında konu hakkında açıklama yapıldı. açıklamaya bakılırsa birçok site virüslerden temizlenirken hala virüslü yazılımların yer aldığı sitelerde  var.

Güvenlik araştırmacısı olan Troy Mursch yaptığı açıklamada, kripto madenciliği için üretilen kötü yazılımların sürekli artış gösterdiğini bunun bir salgın gibi yayıldığını söylüyor. Mursch, yaklaşık 50.000 WordPress sitesinin gizlice kripto korsanlığına bulaştığını saptadıklarını da sözlerine ekledi. Kaynak kodu arama motoru PublicWWW sonuçlarına göre;  kripto para kötü yazılımı barındıran sitelerde araştırma yapan Mursch, bu kötü trenddar.en etkilenen 48.953 web sitesi saptadı. Coinhive isimli yazılım ise araştırmanın en korkutucu noktalarından birisi oldu. Bu yazılım daha önce tespit edilmişti fakat henüz durdurma imkanı olmadı. %81 gibi korkutucu bir oran ile 40.000 web sitesine bulaşan bu yazılım her geçen gün daha fazla siteye bulaşıyor. Mursch'un geçtiğimiz sene yayınladığı test sonuçları göz önüne alınacak olursa eğer; geçen sen 30 bin olan rakam bu yıl 500 binleri bulmuş durumda.

Bu bulaşan yazılımlar içerisinden %19'luk kısmı ise, Bad Packets Report, Crypto-Loot, CoinImp, Minr ve deepMiner gibi çeşitli Coinhive versiyonlarının kapladığı ihtimali üzerinde duruluyor. Araştırmalar, Crypto-Loot tarafından enfekte edilmiş 2.057 site, CoinImp tarafından enfekte edilmiş 4.119 site, Minr tarafından enfekte edilmiş 692 site ve deepMiner tarafından enfekte edilmiş 2.160 site olduğu sonucunu gözler önüne seriyor.





PAYLAŞ