Windows Phone'nun Sonu Geliyor - Haberler - indir.com

Windows Phone'nun Sonu Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-02 11:33:49
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Piyasada, akıllı telefonların kullanım yoğunluğu giderek artmaya devam ediyor. Bu noktada telefonların özelliklerinin de bir hayli gelişmesi artık bilgisayarların cebimize girdiğini söyleyebiliriz. Gerek kamera, gerekse donanım anlamında üst seviye güçlü olan bu akıllı telefonlar zaman zaman hayat kurtarıcı olabilir. Cihazların performanslarının yanı sıra işletim sistemide büyük bir rol oynuyor. Bu noktada kuşkusuz liderlik Google'ın Android platformunda bulunurken, bunun arkasında popülerlik anlamında iOS işletim sistemi geliyor. Microsoft'un mobil işletim sistemi olan Windows Phone ise istikrarsız gidişatı ve yeterince popüler olmamasından ötürü unutulmaya başlandı.

İlk zamanlar oldukça yüksek bir potansiyele sahip olan Windows Phone işletim sistemi, zamanlar bu ünvanını kaybederek Android ve iOS platformları arasında ezildi diyebiliriz. Microsoft tarafından da artık ümidi kesilen olan bu işletim platformu yakın zamanda tamamen ortadan kalkabilir. Henüz Microsoft tarafından artık Windows Phone olmayacak şeklinde bir açıklama gelmiş olmasada, istatistikler ve rakamlar Windows Phone'dan artık ümidin kesildiği gözüküyor.

Ortaya çıkan bazı SEC belgelerine göre, Microsoft şirketinin ileriye dönük planlamalarında Windows Phone'un yer almayacağı gözüküyor. İkinci mali çeyrek raporlarda Windows Phone olsada, üçüncü mali çeyrek için hazırlanmış olan olan belgelerde Windows Phone'nun yer verilmediği gözüküyor. Hali hazırda geçtiğimiz zamanlarda şirket CEO'sunun Windows Phone ile işletim sistemi pazarında oldukça pasif kaldıklarını belirtiyordu. Bu kararlar ile beraber şirketin artık Windows 10 üzerinde daha fazla yoğunlaşacağını söyleyebiliriz.

Bakalım Microsoft, Windows Phone sistemine desteğini tam anlamıyla, ne zaman kesecek göreceğiz. Diğer yandan henüz resmi açıklama gelmediğini ve piyasadan çekilme durumlarının tahminlerden ibaret olduğunu hatırlatalım.





PAYLAŞ