Windows Güncelleme Boyutları Yüzde 35 Küçülecek - Haberler - indir.com

Windows Güncelleme Boyutları Yüzde 35 Küçülecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-07 13:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Windows'un sürekli gönderdiği güncellemeler bazı zamanlar kullanıcıları bıktırabiliyor. Bu noktada Windows kullanıcılarının şikayet ettiği konular arasında sistem güncellemeleri bulunuyor. Fakat ilkbahar zamanlarında yayınlanacak olan Windows 10 Creators Update paketi bu soruna çözüm olacak gibi duruyor. Öyle ki geçtiğimiz Kasım ayından beri Windows Insiders programı kapsamındaki üyeler tarafından kullanılabilen bu özellik sayesinde Birleştirilmiş Güncelleme Platformu, Creatırs Update ile beraber tüm Windows kullanıcılarına sunulacak. Bu yeni paket ile beraber güncelleme istenilen bir saate ertelenebilecek.

Diğer yandan bu servis ile beraber Windows güncellemelerinin boyutuda %35 oranında küçülecek. Bu yenilikler ile beraber kullanıcı tüm işletim sisteminin tüm sürümünü indirmekten kurtulmuş olacaklar. Bu yeni servis ve söz konusu özellik 'ayrışık indirme paketleri' ismini taşıyor. Böylece artık kullanıcı dilediği güncelleme bölümünü indirebilecek. Ayrışık indirme özelliği sayesinde sistem üzerindeki dosyalar taranacak ve yeni sürüm dosyaları bu varolan dosyalardan yardım alınarak otomatik olarak kurulacak.

Bu işlemler kolay olarak gözükse de Microsoft'tan Laura Butler ve eski yamaların fazla olmasından dolayı işlemlerin zor olacağının altı çiziliyor. Ancak Creators Update gibi büyük sürüm güncellemelerinde yine dosyaların tamamının indirilmesi zorunlu olacak. Fakat Creators Update servisnden sonra tüm sürüm dosyalarının dahi boyutlarında küçülme olacak. Microsoft bu konular ile alakalı güncelleme boyutlarında %35 gibi bir küçülme hedeflemekte.

Diğer yandan Windows Insider programına dahil olan kullanıcılara verilecek olan güncellemenin dahada küçük olacağı belirtiliyor. Bu program kapsamında daha sık güncelleme yayınlandığından dolayı böyle bir dosya küçültülmesinin olanak sağlandığı belirtilmekte.

 





PAYLAŞ