Windows 10 S Ne Zaman Geliyor? - Haberler - indir.com

Windows 10 S Ne Zaman Geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-20 15:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Microsoft cephesinden 2 Mayıs tarihi ile sızdırılmış olan Windows 10 S işletim sisteminin detaylarına göz atacağız. Klasik Windows 10'un daha hafif ve kardeş sürümü olarak adlandırılan bu sistemin özelliklerini ve ne zaman çıkacağına dair detaylarından bahsedeceğiz. Microsoft tarafından ortaya çıkan Windows 10 S sürümü daha çok iş ve eğitim alanında kullanılacak olan ChromeOS'a bir rakip olarak gelecek diyebiliriz. Genel arayüz ve temel özellikler anlamında Windows 10'a bir hayli benzerlik gösteren Windows 10 S aslında tamamen farklı bir işletim sistemi diyebiliriz.  Bu noktada aralarında farklar bulunuyor ve Windows 10 S'in temel amaçlara hizmet vereceğini ifade edelim.

Windows 10 S Ne Zaman Çıkıyor?

Yen işletim sistemi Windows 10 S, bildiğiniz üzere ilk önce 2 Mayıs'ta gözükmüş ve sonrasında Microsoft tarafından gönderilen bir etkinlik davetiyesinde #MicrosoftEDU şeklinde bir başlık görmüştük. Bununla beraber Windows 10 S sürümünün başından beri bireysel bilgisayar kullanıcılarının yanı sıra daha çok eğitim amaçlı alanlardaki cihazlarda yerini bulacak. Bu noktada şuan eğitim sektöründe popüler olan Chromebook'lara karşı ise Microsoft'un başlatmış olduğu bir rekabet diyebiliriz. Bu noktada Windows 10 S sürümünün çıkış tarihi olarak 2017 okul sezonunun başında bu sistemin kullanılmaya sunulması olası gözüküyor.

Windows 10 S'in fiyat noktasına geldiğimizde ise Windows 10 Pro kullanan eğitim kuruluşlarına Windows 10 S ücretsiz bir şekilde verilecek. Bu ücretsiz dağıtım ile beraber yine eğitim sektörüne verilecek olan Office 365 sürümüne de herhangi bir ücret ödenmeyecek. Şuan için Windows 10 S sürümlü bilgisayar modellerinin de uygun bir fiyata sahip olacağını ifade edebiliriz.  Ayrıca Windows 10 S ile kafanıza göre uygulama ve program yüklemeniz mümkün olmayacak. Sistem hafif ve düşük bir versiyona sahip olduğundan ötürü sadece Windows mağazası üzerinden indirilen uygulamalara izin veriyor.  Diğer yandan kullanıcılar sadece Bing arama motorunu bu Windows 10 S ile kullanabiliyorlar.

Windows 10 çıkış tarihi ve detayları hakkında bilgileri sizlere aktarmaya çalıştık. Son olarak Windows 10 Pro modeline göre oldukça hafif bir sürüm olan bu sistemin yaklaşık 5 saniye gibi bir sürede başlatılabildiğini ifade edelim.





PAYLAŞ