Windows 10 PC Sürümü Artık Son Virajda! - Haberler - indir.com

Windows 10 PC Sürümü Artık Son Virajda!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-07-07 20:00:54
Editör : Hümeyra Aydınlı
Kategori : Donanım

Microsoft, son hazırlıklarını yaptığı Windows 10'u bu ayın sonunda tamamlayıp, kullanıcılara dağıtmaya başlayacak. 29 Temmuz tarihi itibariyle kullanıma sunulacak olan Windows 10, Release to Manifacturer (RTM) sürümü ile kullanıcılara sunulacak.

Windows Insider programı kapsamında kullanıcı geri dönüşleri doğrultusunda geliştirilen Windows 10'un, RTM sürümünün ardından kopyaları PC üreticilerine gönderilecek.

Windows 10'un final sürümü tamamlandığında sistem uyumluluk testinden geçirilecek ve böylece kullanıcılar Wimdows 10'u yükleyebileceklerine dair bir uyarı alacaklar. Lisanslı Windows 7 ve Windows 8.1 sahiplerine ise Windows 10'a 1 sene boyunca ücretsiz geçiş yapabilme fırsatı veriliyor.

Windows şefi Terry Myerson yaptığı açıklamada aylık güncellemelerin ve yeniliklerin sürekli olarak devam edeceğini böylece Windows 10'un hiçbir zaman tamamlanmış olmayacağını belirtti.

Ayrıca Minecraft oyun platformunda da yerini alan Windows 10, dokunmatik ekranlı cihazlara ve Xbox platformuna anında geçiş yapabilme gibi özelliklerle bildiğimiz PC sürümünden biraz daha farklı karşımıza çıkacak. 

Microsoft, Windows 10 güncellemesi ile birlikte bilgisayarlar, tabletler ve akıllı telefonların yanında, oyun konsolları, nesnelerin interneti ve daha bir çok platformu bir çatı altında toplamayı amaçlıyor.





PAYLAŞ