Windows 10 Güncellemeleri Bilgisayarımı Yavaşlattı Ne Yapabilirim? - Haberler - indir.com

Windows 10 Güncellemeleri Bilgisayarımı Yavaşlattı Ne Yapabilirim?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-26 11:10:14
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Windows 10 Belli aralıklar ile güncellemeler gönderir. Bu güncellemelerden bazıları sistemi yükseltir bazıları performans ve güvenlik amacı ile gönderilmiştir. Ve bu veri trafiği devamlı sürer aslında güncelleme sonrası bilgisayar açılırken bile kernel yolu ile birçok işlem devam eder ve bu trafik ortalama 6/GB kadar çıkmaktadır. Bu dosya boyutu az olsa da malesef ki bilgisayarınızı derinden etkilemektedir. Güncellemeler ile bilgisayarınızı yakma ve bir daha onarılamayacak hale getirme şansınız bile olabilir. İsterseniz aşağıdaki çözümler ile sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz;

Disk Temizleme;

Bu yolu tercih ederek sağlam bir giriş yapabilirsiniz. Arama kısmına Disk Temizleme yazdığınız takdirde ekrana orta boyutta bir sekme gelir ve sistem dosyalarını temizle butonuna basmanız beklenmektedir. Daha sonra ise hepsini seçerek ortalama boyutu görürsünüz ve temizle seçeneğine basarsınız. 

Eski Windows Sürümünden Eser Bırakmayın;

Eski Windows sürümü silerek tek işletim sistemi ile devam etmeniz tercihimizdir. Bunu yapmak için ise Bu Bilgisayarım> Eski Windows Adı > Bu klasörü yönetici izini vererek silmeyi deneyebilirsiniz. Bu sayede ön yükleme hızı dahada düşecektir. 

Disk Birleştirme;

Disk birleştirme yaparak dağınık sisteminize bir yön verebilirsiniz. Bunu ise Arama>Disk Birleştirme> Bu kısma girerek başlatabilirsiniz. İsterseniz'De Ön yükleme kısmında daha hızlı ve güvenli bir şekilde bu uygulamayı yapabilirsiniz. 

Sistem Performansını Arttıracağını İddia Eden Yazılımlar Hakkında;

Bu tür yazılımlar aslında biraz faydalıdır ancak arka planda sürekli Cpu ve Ram tükettikleri için bu sizi rahatsız edebilir. Bu tür yazılımları tek sefer kurup kaldırmanız tercihimizdir. 

 

 

 





PAYLAŞ