Windows 10 Format Atma (Resimli Anlatım) - Haberler - indir.com

Windows 10 Format Atma (Resimli Anlatım)

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-11 13:02:00
Editör : Can Yiğiterol
Kategori : Donanım

Windows'un son çıkarttığı işletim sistemi sürümü olan 10 sürümünü bilgisayarımıza nasıl yükleyebileceğinizi anlatıyoruz. Bütün özelliklerden yararlanabilmeniz için windows 10'un son sürümünü indirmiş olmalı ve doğru ayarları yapmanız gerekmektedir aksi taktirde yanlış kurulum veya kurulumu hiç başlamayabilir. 

 

Windows 10 Kurmadan Önce Yapılması Gerekenler

1- İlk adım olarak bilgisayarınızın Windows 10 işletim sistemini destekleyip desteklemediğini öğrenmeniz gerekiyor. Eğer bilgisayarınız Windows 10 desteklemiyor ise daha önceki bir sürümü yüklemeyi deneyin. 

Windows 10 Sistem Gereksinimleri için Tıklayın

2- Disk hazırlamak için Windows 10'u indirmeniz gerekmektedir. 

Windows 10 İndirmek için Tıklayın

3- BIOS üzerinden kuracağınız belleği seçmeniz gerekmekte

  • Windows 10?u DVD üzerinden kuracaksanız Bios üzerinden CD-ROM'u seçmeniz gerekmektedir.
  • Windows 10?u USB disk üzerinden kuracaksanız Bios üzerinden taktığınız disk'i en üste çıkarmanız gerekmektedir.

  Bios görüntüleri koyamıyoruz bunun sebebi her firmanın kendisine özel Bios tasarımı var işlem aynı ancak görsel ve yollarda değişiklik gösterebilir. 

Windows 10 Format Atma ? Resimli Anlatım

1- Yaşadığınız bölgeyi ve kullanmak istediğiniz Dil'i seçin ardından klavyenizi seçin.

 

2- "Şimdi Yükle" ye tıklayın

 

3- Format atmak istiyorsanız "Özel" bölümünü seçin. Eğer eski bir sürüm kullanıyor iseniz sadece sürüm yükseltmek isterseniz "Yükselt" seçeneğini seçin.

 

4- Disk'i bölebilir biçimlendirebilir veya sadece bir diske kurmak isterseniz gereken ayarları yapmalısınız. Eğer sıfır kurulum istiyor iseniz komple biçimlendirmeniz gerek.

 

5- Yükleme başlatın ve işlemlerin tamamlanmasını bekleyin bu işlem bilgisayarınızın hızına göre değişiklik gösterebilir. 

Bu işlem sonunda kişisel ayarlarınızı yapacağınız bir ekran gelecek ve işlem bitiyor. Kendi mail adresinizi girerek bir sonraki formatlar da var sayılan ayarlarınızı otomatik çekmesini sağlayabilirsiniz. Sitemizin altında bulunan yorumlar bölümünden bizim ile iletişime geçebilirsiniz.





PAYLAŞ