Windows 10 Başlat Menüsü Tasarımı Değiştiriliyor - Haberler - indir.com

Windows 10 Başlat Menüsü Tasarımı Değiştiriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-10 09:10:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Bilgisayarların vazgeçilmez platformu olan Windows , Microsoft'un alt yapısında yenilenmeye devam ediyor. Hatırlarsak Microsoft, Windows 8 ailesi ile beklenen ivmeyi yakalayamamıştı. Ancak geçtiğimiz yıllarda çıkan Windows 10 ile tekrar çıkış yakalayan şirket, bu sistemini geliştirmeye ve güncellemeye devam ediyor. Şimdi ise önümüzdeki aylarda verilmesi beklenen bir güncelleme ile beraber Windows 10'un ana tasarımlarında bazı değişiklikler görebiliriz. Bu söz konusu yenilik ile başlat menüsü tekrardan tasarlanacak. Windows 10 Creators yazılım güncellemesi bu hafta sunulmaya başlanırken, Windows 10'a gelecek olan yeni güncelleme ile gelecek değişikliklerde belli olmaya başladı.

Hali hazırda Windows 10'u tasarım değişikliği hakkında planları yayınlanan bazı konsept görüntüler belli olmuştu. Ancak bu konsept görüntülere ek olarak asıl değişikliğin başlat menüsünde olduğu gözüken bir görsel daha belirdi. Tom Hounsell isimli bir Twitter kullanıcısı tarafından Windows 10'da değişecek olan bir Başlat menüsü konsept görüntüsü yayınlandı. Yeni Windows 10 tasarımına baktığımızda ise başlat menüsünde yer alan canlı kutuculara bazı yeni şeffaflık efektleri gibi şeyler gelmiş gözüküyor. Ayrıca The Verge kaynaklı sızıntılara göre Microsoft, başlat menüsünde şeffaflık efektlerinin test edildiği doğrulanıyor.

Durum böyle olunca ortaya çıkan bu ekran görüntüsü konseptininde doğruluk payı bir hayli artıyor. Bu beliren görsel ile beraber Microsoft'un Windows 10 üzerinde ne gibi tasarım değişiklikleri yapacağı hakkında da fikir sahibi olabiliyoruz. Öyle ki yeni başlat menüsünde yer alan bir Snapchat ikonu dikkatleri çekiyor ve buda Snapchat'in Windows 10 desteğine kavuşacağını akıllara getiriyor. Henüz bir şablon olan bu görsel hakkında şuan için söyleyebileceklerimiz bu kadar. Microsoft ise önümüzdeki aylarda Seaatle'da düzenleceği geliştiriciler etkinliği kapsamında Windows 10'un bu yeni tasarım değişikliği planları hakkında detaylı bilgiler verecekler.





PAYLAŞ