Wikipedia Yeni Servisini Açıklıyor - Haberler - indir.com

Wikipedia Yeni Servisini Açıklıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-30 14:00:39
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Donanım

İnternet ve teknolojinin yaşam alanlarımızın her yerine girmesinin ardından bilgilenme ihtiyacını da internet üzerinden gidermeye başladık. Özellikle akıllı telefonların üretiminden sonra artık hemen hemen her yaş grubundan insanın elinde olan telefonlar sayesinde bilgiye ulaşmak hiç de zor olmadı. Çağımızda en çok kullanılan ve ansiklopedi değeri taşıyan Wikipedia kullanıcılarına daha iyi ve keyifli hizmet sunmak için yeni servisini açmaya karar verdi. Siz de Wikipedia'nin açacağı yeni servisi merak ediyorsanız, yazımızın içeriğinde detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha Zengin İçeriklere Sahip Olacak Sayfa: Wikipedia

Wikipedia kendi bünyesinde yapacağı düzenlemeler neticesinde daha kapsamlı ve içeriği zengin olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Wikipedia 2001 yılından bu yana verdiği hizmetlerle insanları araştırdıkları konular dâhilinde bilgilendirerek ansiklopedi görevini üstlenmeyi başardı. Gün geçtikçe daha kapsamlı olarak kullanıcı karşısına çıkan sayfa ilerleyen günlerde daha iyi hizmet vermek iç in yeni servis sunacaktır.

Wikiverse

Wikipedia tüm dünyaya hizmet veren küresel çaplı internet sitesidir. Kullanıcılarına sunacağı yeni servis olan "wikiverse"  adlı uygulamasıyla mevcut verileri daha öğretici ve eğlenceli şekilde sunarak eğlenirken öğretecektir. Wikiverse kelimesi "wikipedia ve unıverse" kelimelerinin bağlantılı şeklidir. Marka bundan sonraki çalışmalarında bu servisle birlikte kullanıcıya kâinata ait görüntüler sunacaktır. Araştırmayı seven insanların şimdiden dört gözle beklediği serviste birbiri ardına sıralanan takımyıldızlarını izlerken, aynı zamanda konuyla alakalı sayfa bünyesinde yenilenen arayüzle ilgili makaleleri de okuyabileceklerdir.  Sayfa çeşitli görsel ve renk seçenekleriyle kullanıcılara görsel şölen yaşatacak niteliktedir. Loopy yani çeşitli renkler ve görsel unsurlarla hazırlanacak olan sayfalarda eylenirken öğrenebileceksinizdir.

Wikiverse'nin Oluşumu

Wikipedia ve Unıverse kelimelerinin birleşiminden oluşan wikiverse 2014 yılında piyasaya sürülen wikigalaxy sürümüne getirilen güncellemeler sonucunda oluştu. Wikigalaxy Chrome veri tabanlı olarak kullanılmaktadır.

Yeni Sürümün Tasarımcısı

Wikiverse isimli yeni ansiklopedi olacak olan sitenin tasarımcısı Fransız bilgisayar bilimcisi Owen Cornec'tir. Bilgisayar bilimcisi eski sürümüne bakarak çok daha renkli bir site hazırlayarak kullanıcılara sundu. Burada evrene dair pek çok araştırma içeren kategoriler yer alacaktır. Renkler benzer nitelikte gök cismine denk düşecek şekilde tasarlandı.





PAYLAŞ