WhatsApp'tan Veri Güvenliği Konusunda Önemli Adım - Haberler - indir.com

WhatsApp'tan Veri Güvenliği Konusunda Önemli Adım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-20 09:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kullanıcılarına ait bazı kişisel verileri, izin almaksızın Facebook ile paylaşması, Avrupa ülkeleri tarafından tepki çekmişti. Veri güvenliği tartışmalarına ses çıkaramayan WhastApp, önemli bir karara imza attı. Wabetainfo'dan edinilen bilgilere göre, WhatsApp kullanıcılarının verilerini indirebilecekleri özelliği geliştirerek devreye sokuyor. 2.18.50 Android beta sürümü ile birlikte gün yüzüne çıkan özellik sayesinde, tüm verilerinizi tek bir tıkla görüntüleyip indirebileceksiniz.

Facebook çatısı altında yer alan WhatsApp, kullanıcıların verilerini Facebook ve Instagram ile paylaşıyor. İki büyük sosyal medya devi bu verilerden faydalanarak reklam politikasını belirliyor. Özellikle Avrupa'da çok fazla tartışılan bu durum WhatsApp'ın ciddi anlamda başını ağrıtıyor. 2016 yılında Hamburg Veri Güvenliği Temsilcisi Facebook'a uyarıda bulunarak bugüne kadar Facebook'a aktarılan 35 milyon Alman WhatsApp kullanıcısına ait kişisel bilgilerini silmesini istedi. Aynı şekilde Fransa Veri Koruma Otoritesi de WhatsApp'a Facebook ile veri paylaşmayı durdurması için bir ay süre verdiğini açıklamıştı. Bu durumlar karşısında çaresiz kalan WhatsApp, yeni özelliği sayesinde mevcut hukuksal düzenlemeye uymak için ciddi bir adım atmış oldu.

Şimdi ise WhatsApp verileri nasıl indirilir onu anlatacağım. WhatsApp verilerinizi indirmek için ayarlar bölümünden 'Hesabım' başlığına tıklayıp, ardından da 'Verilerimi İndir' seçeneğine tıklıyorsunuz. Fakat bu isteğiniz hemen yerine getirilemiyor. Verilerinizi indirmeden önce hazırlanması için istek göndermeniz gerekiyor. 'Rapor iste' butonuna tıklayarak isteğinizi gönderiyorsunuz. Bir süre geçtikten sonra ise verilerinizin hazırlandığına ve indirilebileceğine dair WhatsApp'tan bildirim gönderiliyor. Bununla birlikte raporun hazırlanması yaklaşık 20 günü buluyor. Özelliğin 25 Mayıs 2018 tarihinden itibaren kullanıma sunulması bekleniyor. 





PAYLAŞ