Whatsapp'tan nasıl para gönderilir? - Haberler - indir.com

Whatsapp'tan nasıl para gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 22:39:28
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Whatsapp test ettiği para gönderme işleminin ardından, Whatsapp'da para transferi dönemi başladı. Hindistan'da desteklenen Unified Payments Interface adındaki ara yüz temel alındığı işleme göre testlerin tamamlanmasının ardından özellik kullanıma sunuldu.

Ödeme zamanı seçeneği alıcı ve göndericinin özelliği etkinleştirmesi ile kullanılabiliyor. İşlem ödeme yapan taraf için ödeme seçenekleri mevcut olduğu zaman para istediğiniz kişiye rahatlıkla gönderilebiliyor. UPI ile gerçekleştirilecek para gönderme işlemi ile konuma ve diğer şeyler arasında bulunan kişilere erişmek gibi ek simgeye dokunarak bu özelliği aktif hale getirmeniz mümkün. Para gönderme adımını aktif hale getirdikten sonra para gönderme seçeneğine tıkladığınızda bankaların bir listesi çıkacak. Bankanızı seçmenizin ardından doğrulamanız gereken hesabı göreceksiniz. UPI tabanlı işlem servisini daha önceden kullanmadığınız takdirde öncelikle kaydınızı yaptırmanız gerekiyor. Kayıt işleminin ardından para gönderme işlemine devam edebilirsiniz.

WhatsApp ile nasıl para gönderilir'

  • İlk olarak işlemlere başlayabilmeniz için para gönderme özelliğini aktif ettiğinizde cep telefonu numaranız ile banka hesabınızı eşleştiriyorsunuz. WhatsApp ile para göndermek için şu adımlarım takip edebilirsiniz:
  • WhatsApp Ayarlar'dan "Ödemeler" bölümüne girin. Kullanım şartlarını kabul edin ve telefon numaranızı doğrulayın.
  • Ardından ekranda listelenen bankalardan kullanmak istediğiniz bankayı seçin ve banka hesabınızı eşleştirin. Daha sonra para göndermek istediğiniz kişinin sohbet penceresini açın ve "Ödeme" butonuna dokunun.
  • Para göndereceğiniz banka hesabınızı ve göndereceğiniz tutarı seçin. Ardından telefonunuza gelecek olan onay kodunu ekrana girin.




PAYLAŞ