WhatsApp'ta silinen fotoğraflar ve resimler nasıl geri getirilir? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta silinen fotoğraflar ve resimler nasıl geri getirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-17 21:22:04
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Whatsapp dünya genelinde kullanılan, en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi. Uygulamada metin mesajının yanında sesli mesaj, fotoğraf gönderme, video ve ofis belgeleri gönderme gibi seçenekler de bulunuyor. Bu konuda bize oldukça yardımcı olan uygulamada bazen gönderilen resim veya görseli yanlışlıkla silebiliyoruz. Kullanıcılar fotoğraf veya silinen görsellerin tekrar geri getirebilmenin herhangi bir yolu olup olmadığını merak ediyor. Silinen Whatsapp fotoğraflarının aşamalar gerçekleştirilerek kurtarılabilir olacağını belirtelim.

Öncelikle silinen mesajın (kaybolan medyayı içeren mesajın) bir kopyasının bir başkasında olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyor. Bir resim yüklediyseniz ve bir gruba veya arkadaşınıza gönderdikten sonra sildiyseniz, bu resim onu gönderdiğiniz kişi veya kişilerde hala duruyor olabildiğini unutmayın. Ayrıca Android işletim sistemine sahip telefonlarda Whatsapp klasörünün içine medya dosyalarının kaydedildiğini belirtelim.

Yedekleri Geri Yükleyebilirsiniz

Eğer sildiğiniz fotoğrafların kopyası herhangi bir kimsede bulunuyorsa, medya dosyanızı kurtarmanın bir diğer yolu WhatsApp yedeklerini geri yüklemek. WhatsApp'ın Android ve iOS sürümleri sırasıyla Google Drive ve iCloud'a yedekleme işlevini kullanıcılarına sunuyor. Eğer mesaj silindikten fazla bir süre geçmemişse en son yedeği geri yükleme seçeneğini deneyin.  Bu yöntem ile fotoğraflarınızı geri getirebilmeniz için yedekleme işlevini resmi silmeden önce açmanız gerekmekte.

Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği yolunu izleyin. Burada en son yedeğin ne zaman alındığını göreceksiniz. Fotoğrafı son yedekleme işleminden sonra sildiyseniz, WhatsApp'ı kaldırıp tekrar yükleyerek silinen mesajları kurtarabilirsiniz. WhatsApp'ı tekrar kurarken yedekten geri yüklemek isteyip istemediğiniz sorulacak. Bu işlemin son yedeklemeden sonraki mesajların silinmesine yol açabileceğini unutmamak gerekiyor.





PAYLAŞ