WhatsApp'ta iki adımlı numara doğrulama dönemi başlıyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta iki adımlı numara doğrulama dönemi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-17 16:25:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

WhatsApp'ı etkinleştirebilmek için belirtilen numara bir mesaj gönderilmesi yeterli oluyordu. Bu da herhangi birinin WhatsApp'a erişebilmesi ihtimalini arttırıyor haliyle. Bu yeni koruma sistemi sayesinde telefon numarası yeniden aktifleştirilirken 6 haneli bir şifre girilmesi istenebiliyor. Eğer şifreyi yanlış girmeniz halinde telefonda o numaranın kullanılması mümkün olmuyor. 

WhatsApp devamlı olarak güvenliği daha güçlü hale getirebilmek için çalışmalar yapıyor. Bildiğiniz gibi WhatsApp geçen yıl kullanıcılarına uçtan-uca şifreleme sistemini sunmuştu. Ardından şimdi de iki-adımlı doğrulama sistemini kullanıcılar için yayınladı.

Son birkaç aydır test aşamasında olan bu ek güvenlik sistemiyle birlikte kullanıcılar, SMS doğrulamasının yanı sıra 6 haneli dijital şifre de girmek zorunda kalacaklar. Bu özellik sayesinde artık hesabınız daha da güvende olacak.

Hesabınıza yeni girişlerde kendinizin belirlediği şifre ile karşılaşacaksınız. Bu şifreyi girmemeniz halinde hesabınız açılmayacak. Ama önce Whatsapp ayarlarınızdan iki adımlı doğrulamayı aktif etmeniz gerekiyor.

Peki iki-adımlı doğrulama sistemi nasıl aktif hale getirilir?

-İlk olarak WhatsApp'ın Ayarlar bölümüne gidiyoruz. Ayarlar penceresinde üstteki Hesap seçeneğini seçiyoruz.

-Sonrasında "İki adımlı doğrulama" seçeneğini seçiyoruz.

-Ardından bu ekrandaki "Etkinleştir" butonuna basıyoruz.

-Burada 6 haneli bir şifre girmeniz gerekiyor. Bu şifre, siz telefon numaranızla WhatsApp'a kaydolduğunuzda karşınıza çıkacak.

-Sonrasında ise şifreyi unutma durumuna karşın sizden bir e-posta adresi istenecek. Kendi e-posta'nızı da bu bölüme girmeniz gerekli.

-Son adımda "Bitti" butonuna bastıktan sonra "İki adımlı doğrulama" güvenlik sistemine geçiş yapmış olacaksınız.

Whatsapp çok sayıda kullanıcıya ulaşmakta ve kullanıcıların çok sevdiği bir uygulama haline geldi. Bunun tabii sonucu olarak da bir güvenlik önlemi şarttı. Artık görseller, yazışmalar ve daha birçok Whatsapp içeriği daha güvenli halde.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ