WhatsAppta Grup Konuşmalarında Etiket Özelliği Aktif Oldu - Haberler - indir.com

WhatsAppta Grup Konuşmalarında Etiket Özelliği Aktif Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-09-28 09:29:29
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Sosyal mesajlaşma platformları arasında en çok kullanılan ve tüm dünyayı birbirine bağlayan platform olan WhatsApp yenilik çalışmalarına farklı kulvarda devam ediyor. Marka kullanıcıların güvenli ve hızlı iletişimde kalmaları için farklı unsurlar deniyor. WhatsApp'ta bireysel konuşmaların yanı sıra bir de grup konuşmaları yer almaktadır. Grup konuşmalarını şekillendiren marka kullanıcılarına bir özellik daha sunarak iletişimi kolaylaştırıyor.

Grupta yazılanları görüp de cevap yazmamazlık olmayacak

WhatsApp grup konuşmalarında grup arkadaşlarının görüp de cevap yazmamaları gruptaki dğer üyeleri sinir eden durumdu. Ancak WhatsApp getirdiği yenilikle birlikte artık buna son veriyor ve grup konuşmalarında istediğiniz kişiyi etiketleyerek onun da sohbete katılmasını sağlıyorsunuz. Grup konuşmalarında mesaj yazdığınız kişi mesajı görse de cevap yazmıyorsa eğer grup içinde onu etiketleyerek cevap vermesini sağlayabilirsiniz. Etiketleme işlemi için herhangi bir program kullanmanıza gerek kalmıyor. Tıpkı Instagram'daki gibi etiketlemek istediğiniz kişinin adının başına @ sembolünü kullanarak etiketleyebiliyorsunuz.  Ancak firma bu özelliği sadece grup konuşmaları için getirdi. Yani etiketleme işlemini bireysel konuşmalarda değil grup konuşmalarında yapabiliyorsunuz. Grup içinde direk konuşmak istediğinizde ya da karşınızdaki kişiye adıyla hitap etmek istediğinizde mesaj yazmak isterseniz o kişiyi etiketleyebiliyorsunuz. WhatsApp'ın etiketleme özelliği sayesinde grup konuşmaları özele indirgenebiliyor. Kimi yazmak istiyorsanız @ işaretinden sonra o kişinin adını yazmanız yeterli olacaktır. Grup sohbetlerinde özel bildirimler göndermenin yolu da açılmış oluyor. Grup arkadaşlarınız mesajlaşmadan rahatsız olup grubu sessize almış olsa bile etiketlendiği anda bildirim gönderiliyor. Böylece sohbete katılmış oluyor. Grup konuşmalarında etiket özelliğini kullanmak için herhangi bir uygulama indirmenize gerek yok. Tek yapmanız gereken @ işaretini kullanmak olacaktır. Etiketleme zaten kendiliğinden aktif oluyor.

Instagram'dakine benzer etiketleme

Instagram üzerinden paylaşımlarınızın altına yapılan yorumlarda direk kişiye yönelik cevap vermek istiyorsanız, kişinin isminden önce @ işaretini kullanmanız yeterli oluyor. WhatsAp yıllardır Instagram'da kullanılan bu özelliği grup konuşmalarına uyarlayarak direk hitap etmenizi kolaylaştırıyor. Böylece grup konuşmalarını sessize alan arkadaşlarınıza sohbet sessizde de olsa bildirim gönderilerek sohbete katılımı sağlanıyor.

 





PAYLAŞ