WhatsApp'ta GIF paylaşımı kolaylaşıyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta GIF paylaşımı kolaylaşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-13 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Son zamanlarda sosyal medya bir hayli popüler olan GIF nedir merak ediyor musunuz? Öncelikle GIF nedir açıklayalım.

 

Özellikle son zamanlarda, Facebook başta olmak üzere sosyal ağlarda GIF'ler yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Artık hemen her olay için GIF hazırlanır oldu. Öncelikle GIF, İngilizce, Grafik Değiştirme Biçimi anlamına gelen Graphics Interchange Format'ın kısaltmasıdır. Bir sayısal resim saklama biçimi olan GIF, kayıpsız sıkıştırma kullanıyor ve 8-bit renge (yani 256 renge) kadar destek veriyor. PNG ve JPEG ile birlikte bilgisayar dünyasında kullanılan en yaygın resim saklama biçimlerinden olan GIF, bunlardan farklı olarak piksel tabanlı animasyonların üretilmesine olanak tanıyor.

 

WhatsApp'a GIF desteği aslen kasım ayı içerisinde eklenmişti. Yapılan güncellemeyle birlikte iOS sürümünde GIF dosyaları gönderilebilir hale gelmişti. Ancak bunun için yollamak istediğiniz dosyanın telefonda kayıtlı olması gerekiyordu. WhatsApp'ın beta versiyonuna bakılırsa yeni güncellemeyle birlikte uygulamada Giphy desteği de yer alacak. Bunun için de emojilere tıkladıktan sonra aşağıda çıkan GIF tuşuna dokunmak yeterli olacak. Bu noktadan itibaren ihtiyaç duyduğumuz GIF'leri Giphy'nin kütüphanesinden bulabileceğiz.

 

WhatsApp'a GIF desteği aslen kasım ayında eklenmişti. Yapılan güncellemeyle birlikte iOS sürümünde GIF dosyaları gönderilebilir hale gelmişti. Ancak bunun için yollamak istediğiniz dosyanın telefonda kayıtlı olması gerekiyordu. WhatsApp'ın beta versiyonuna bakılırsa yeni güncellemeyle birlikte uygulamada Giphy desteği de yer alacak.Bunun için de emojilere tıkladıktan sonra aşağıda çıkan GIF tuşuna dokunmak yeterli olacak.Bu noktadan itibaren ihtiyaç duyduğumuz GIF'leri Giphy'nin kütüphanesinden bulabileceğiz. WhatsApp kullanıcılarında heyecan uyandıran bu yenilik 1.27.7 isimli beta versiyonda yer alıyor. Uygulamanın yakın zamanda güncellenmesi bekleniyor.

 

 

 





PAYLAŞ