Whatsapp'ın Herkesten Sil özelliğinde büyük bir açık ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Whatsapp'ın Herkesten Sil özelliğinde büyük bir açık ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-19 16:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi olan WhatsApp'ta önemli bir açık ortaya çıktı. Söz konusu bu açık ile WhatsApp'ta gönderdiğiniz mesajları 'herkesten sil' özelliği ile sildiğinizde tekrardan görebilme açığı keşfedildi. WhatsApp platformunda her sene 1.3 milyar aktif kullanıcı yer alıyor ve WhatsApp'ın hem iOS hemde Android uygulamalarında yeni bir açık ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere WhatsApp platformuna Ekim ayında yanlışlıkla gönderilen mesajları 7 dakika içerisinde silinebilmesini sağlayan bir güncelleme getirilmişti.

'Herkesten Sil' olarak isimlendirilen bu yeni özellik ile yanlış gönderilen mesajları silebilmenize ve mesajın herkesin ekranından silinmesini sağlayabiliyordunuz. Ancak yeni keşfedilen açığa göre silinen mesajlar aslında tam olarak silinmiyor. Gönderdiğiniz mesajı silmeden hemen önce birisi alıntılama yaparsa, siz 'Herkesten Sil' diyerek silseniz bile mesaj alıntılanma şeklinde sohbet ekranında gözükmeye devam ediyor.

Test edilen mesajlarda dahi bu durumda silinmediği gözüküyor. Hem grup mesajlarında hemde normal mesajlaşmalarda bu mesajların silinmediği gözüküyor. WhatsApp cephesinden konu ile alaklı bir açıklama gelmezken, önümüzdeki güncellemeler ile beraber keşfedilen bu açığın iyileştirilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ