WhatsApp'ı verimli kullanmanın 10 yolu - Haberler - indir.com

WhatsApp'ı verimli kullanmanın 10 yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-22 14:04:10
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son yılların en çok kullanın anlık mesajlaşma platformu olan WhatSapp'ı daha verimli kullanabilirsiniz. Artık hemen hemen her yaş grubundan insan dünya çapında iletişim kurabilmek için WhatsApp'ı tercih ediyorlar. Peki, WhatsApp'ı daha verimli kullanmak için neler yapabilirsiniz'

Verimli kullanım için ipuçları

  1. WhatsApp kullanan herkes bilir. Son görülme tarihiyle arkadaşlarınız sizin en son ne zaman WhatsApp'ta olduğunuzu görürler. Bir nevi özel hayatınızı ifşa etmiş olursunuz. Bundan kurtulmak için son görülmeyi kapatabilirsiniz. Kapatmak için Ayarlar- Hesap- Gizlilik ikonlarını takip edebilirsiniz.

  2. özel hayatımızın başkaları tarafından görülmesini istemiyorsak WhatsApp'a kilit koyabilirsiniz. Android Lock'ta pek çok kilit uygulaması mevcut olsa da en başarılısı WhatsApp Lock'tur.

  3. WhatsApp üzerinden istediğiniz her belgeyi göndermeniz maalesef mümkün değil. Bunu aşmak için Android'ta Whats Packed 2 Ads uygulamasını indirerek istediğiniz ZIP, PDF ve APK dosyasını gönderebilirsiniz. Ancak İOS kullanıcılarının böyle bir imkanı bulunmuyor.

  4. Uygulama üzerinde silinen mesajları geri getirmek istiyorsanız bu sene başında yenilenmesiyle birlikte otomatik olarak yedeklenen mesajları WhatsApp acil durumlarda geri yüklüyor. Bunun için tek yapmanız gereken şey WhatsApp'ı silip geri yüklemek, yükleme sırasında size geçmiş mesajları geri yüklemek isteyip istemediğinizi soruyor.

  5. WhatsApp üzerinde kişi kısayolu oluşturmanız mümkün. Android üzerinde bir adet Widgetı bulunuyor. Bu widget son gelen mesajları göstermeye yarıyor. Kişilerinizi göstermek istiyorsanız eğer konuşmanın üzerine uzun süre basmanız ve karşınıza çıkan pencereden ' sohbet kısayolu ekle' seçeneğini kullanmanız gerekiyor.

  6. WhatsApp'la mesajlaşırken internet paketinizi korumanız mümkün. Bunun için WhatsApp'tan gelen resimleri otomatik olarak indirmemeniz yeterli olacaktır.

  7. Gizliliğe önem veriyorsanız, profil resminizi de korumak istersiniz. Profil resminizi sadece sizin belirlediğiniz grubun görmesi için Ayarlar- Hesabım- gizlilik ikonlarını açarak buran profil fotoğrafında istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.

  8. Fotoğraf albümünüzden WhatsApp fotoğraflarını silebilirsiniz. Cihazınızda yer kaplamasını istemiyorsanız, bu sorunun çözümü de basit. Android telefonlarda ES File Explorer dosya yöneticisini indirip WhatsApp klasörüne girmeniz ve WhatsApp images klasörünün sol alt tarafından yeni doaya oluşturmanız yeterli oluyor.

  9. Fotoğraf albümünüzden WhatsApp resimleri  silmek içinse yapmanız gereken işlem Ayarla- Resimler yolunu izleyerek WhatsApp'ın erişimini kaldırmanız yeterli oluyor.

  10. Cep numaranız değişti mi' O zaman WhatsApp profilinizin numarasını değiştirmeniz için uygulamayı silip yeniden yüklemenize gerek yok. Bunun için Ayarlar- Hesabım ' Numaramı değiştir ikonlarından istediğiniz işlemi yapabilirsiniz.

 

 





PAYLAŞ