Whatsapp'a yeni bir özellik geliyor - Haberler - indir.com

Whatsapp'a yeni bir özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-27 15:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

WhatsApp para transferini gerçekleştirmek için QR kodu desteğini kullanıma açmaya başladı. Şu an test aşamasında olan özellik önümüzdeki haftalarda herkese sunulması bekleniyor. Özellik şu an yalnız Hindistan'da çalışıyor. Özellik uzunca bir süredir üzerinde çalışılıyordu. Eminim ki birçok WhatsApp kullanıcısı tarafından beğeni ile karşılanacaktır. Az öncede belirttiğim gibi özellik şu an beta halinde ve sadece Hindistan'da kullanılıyor. QR kodu işlevini etkin hale getirmek için Android'de WhatsApp'ın en son beta sürümünü indirmeniz gerekiyor. Bu sürüm 2.18.93 olarak adlandırılıyor.

Bu sürümü indirdikten sonra izleyeceğiniz yol çok kolay. Ayalar kısmına geliyorsunuz ve buradan ödemeler butonunu seçiyorsunuz. Daha sonra Yeni Ödeme butonunu seçtikten sonra karşınıza çıkan QR kodu seçeneğini seçiyorsunuz. Tüm bu adımları izledikten sonra geriye sadece uyumlu bir QR kodunu taratmak kalıyor. Bunu da gerçekleştirdikten sonra ödeme yapacağınız meblağ yazarak ödemenizi başlatıyorsunuz. Bu adımları izlerken kullanıcılarını güven altına almak isteyen WhatsApp, kendi belirlediği UPI PIN'i girerek ödemeyi doğrulamanızı isteyecektir.

Gerek Android İşletim Sistemi için olsun gerek ise iOS işletim sistemi için olsun oldukça popüler uygulama olan WhatsApp, yeni sürümünde gelişmiş GIF arama, sticker arama işlevleri de var fakat şimdilik bunlar devre dışı. Bu yeni işlevlerin muhtemelen önümüzdeki günlerde güncellemeler ile etkin hale geleceğini düşünüyoruz.





PAYLAŞ