WhatsApp'a Yakında Gelecek 3 Özellik! - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Yakında Gelecek 3 Özellik!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-26 15:00:00
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Akıllı Telefonlar

Whatsapp yıllar içerisinde neredeyse tüm akıllı telefona yüklenen ilk uygulama haline gelmeyi başardı. Mobil iletişimin ücretsiz ve etkili yollarından birisi olmaya, daha Android ve iOS geliştirilmeden öncesinden beri ortalarda olmasına borçlu olan uygulamanın, daha hala gidecek bir sürü yolu var. Biz de sizin için Whatsapp'a gelecek olan güncellemeleri listeledik. Gerçekten efsane güncellemeler gelecek öncelikle bunu belirtelim.

 

Kuzenim yazdı bahanesine artık son! (Gönderinizi Herkes İçin Silme)

 

 

Bu özellik gerçekten de aşırı derecede ihtiyacımız olan bir özellik. Bazen eski sevgilinizin Whatsapp'ını stalklarken yanlışlıkla kuzeninizin yazdığı da arkadaşınıza göndereceğiniz fotoğrafı seçerken her şeyin yanlış kişilere gidip hiç göndermek istemediğiniz bir fotoğrafı gönderdiğinizde gerçekten de ışık hızında koşamıyorsanız oturup bekleyin. Çünkü Whatsapp attığınız her bir mesajı her ne kadar daha karşıya gitmeden silseniz bile, maalesef ki kendi serverın dan silmiyor ve o mesajı karşıya illa ki gönderiyor. Yine Whatsapp'ın duyurduğuna göre yakın bir gelecekte ki mesajınızı ister Whatsapp grubuna, ister iseniz de herhangi birine yazın, mesajınızı herkes için silme gibi bir imkanınız olacak. Yine de attığınız mesajı karşınızdaki kişi görmüş ise fazla yapacak bir şeyiniz maalesef ki yok. Fakat yine de yanlışlıkla oluşan istenmeyen durumları, eğer karşısı mesajı görmedi ve ya okumadı ise en azından ufakta olsa kurtarma olanağınız olacak. 

 

 

Fotoğraf ve Videolarınız daha fazla MB yemeyecek (Veri Kaybı Olmadan Görsel Gönderme)

 

 

Tekrardan biraz daha profesyonel kullanıcıları ilgilendirecek bir özelliğe sıra geldi. Whatsapp görselleri ve videoları gönderirken, genelde gönderme süresini daha hızlı hale getirmek için görsellerin boyutunu sıkıştırıyor. Fakat bu sıkıştırma işlemi genelde belirli bir oranda görselin kalitesini de etkilemektedir. Yani eğer bir grafik tasarımcısı iseniz ve Whatsapp üzerinden yaptığınız yüksek kalitede ki jpeg bir tasarımı göndermek istiyor iseniz, sizin için iyi bir haberlerimiz var. Whatsapp bu konuda almış olduğu tüm eleştirileri değerlendirdiğini ve yeni bir güncelleme ile birlikte, isteyen kullanıcıların gönderim hızını etkileyebilecek şekilde dahi olsa görselleri sıkıştırmadan göndermeyi seçebileceklerini açıkladı. Gerçekten harika dimi?

 

 

İletişim bilgilerinizi herkese tek tek yazmanıza gerek yok (İletişim Bilgilerini Otomatik Ekleme)

 


Evet tekrardan tüm kullanıcıları mutlu edebilecek yeni bir özellik daha ile sizlerle birlikteyim. Yakın zamanda WhatsApp'ta "Contact Card" oluşturma denilen yeni bir özellik olacak. Yine sahte bilgi vermenin önüne geçemeyeceğini düşünsekte, yani en azından Whatsapp'tan birilerini işletmek o kadar da kolay hale gelmeyecek. Bu yeni özellik sayesinde, kişiler listemizdeki kayıtlı olmayan kişilerin WhatsApp hesaplarını açar iken kullanmış olduğu ad, soyad ve sosyal medya hesapları gibi bilgileri görebileceğiz. Bu sayede ise kişiler listenizde olmayıp ta size mesaj atmak isteyen kişiye "Kimsin?" sorusunu sormadan kim olduğunu bile bileceksiniz.

 

Güncellemeleri umarım beğenmişsinizdir. 

 





PAYLAŞ