WhatsApp'a Kolay Video İzleme Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Kolay Video İzleme Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 16:00:46
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Günümüzde multimedya içerik kullanımı büyük bir önem haline gelmiş durumda. Bu noktada mobil cihazlardaki uygulamaların içeriklere sunduğu yetenekler ve işlevsellikler önemli bir rol oynuyor. Özellikle bir içerik gördüğümüzde arkadaşlarımız ile paylaşıyor ve bunu çoğunluk olarak popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp üzerinden yapıyoruz. WhatsApp Messenger üzerinden bir YouTube bağlantısına sahip video paylaştığımızda video ile alakalı bir ön izleme görseli, video başlığı gözüküyor. Video'yu izleme noktasında ise basarak YouTube uygulaması ayrı bir şekilde açılıyor ve video oynatılmaya başlıyor. Ancak bu durum biraz zaman kaybı yaşatıyor ve WhatsApp bu noktada bir yeniliğe giderek bu durumu iyileştiriyor.

Yeni WhatsApp güncellemesi ile beraber bu sorunun ortadan kalkarak daha işlevsel bir hal alması bekleniyor. Geliştirilen yeni özellik ile beraber YouTube bağlantısı artık ayrı uygulamada açılmaya gerek kalmadan linkte yer alan videonun oynatılması olanak sağlanacak. Bağlantı açıldığında ayrı bir popup pencere şeklinde video başlıyor ve video oynamaya devam ederken bile mesajlaşmaya devam edebiliyorsunuz.  Kullanıcı dilerse bu küçük video ekranını tam ekran haline getirebiliyor ve görüntü yakınlaştırma ve videoyu tekrar kapatma gibi işlemler gerçekleştirilebiliyor. O bölümden çıkıldığında ise mesaj ekranında çıkıldığında dair bir ifade yer alıyor.

İfade edilenlere göre henüz test aşamasında olan bu WhatsApp özelliğinin şuan için sadece iOS cihazlarda olduğu belirtiliyor. iPhone 6 ve üzeri cihazlar için geçerli olan bu özelliğin gerekli testler sonucundan tüm iOS kullanıcılarına sunulması bekleniyor. iOS sonrasında ise yakın zamanda yine tüm Android cephesine bu özelliğin kavuşturulması bekleniyor.





PAYLAŞ