WhatsApp'a hikayeler özelliği gelebilir! - Haberler - indir.com

WhatsApp'a hikayeler özelliği gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-20 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

İlk kez Snapchat'te gördüğümüz Hikayeler özelliğini çıkardığından beri Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in uykuları kaçtığı söyleniyor. Zuckerberg çevresinden gelen bir sürü olumsuz eleştiriye rağmen bu özelliği önce Instagram'a getirmişti, ardından da Facebook'a getirmek için kolları sıvadı. Facebook hem kendisi hem de sahibi olduğu Instagram'da kullanıcılarına hikayeler özelliğini sunduktan sonra, bunu WhatsApp için de deneyebileceği gelen söylentiler arasında.  WhatsApp, Facebook ve Instagram platformlarının birbirine bağlanma desteği de konuyla ilgili duyumlar arasında.

Hikayaler özelliği WhatsApp platformuna da geliyor!

Facebook ve Instagram gibi bir sosyal medya uygulaması olmayan WhatsApp'a, Hikayeler özelliği gelecek olması biraz tuhaf olabilir. WhatsApp kullanıcıların rehberinde yer alan bir uygulama bildiğiniz gibi. Yani rehberinizdeki alakalı alakasız birçok kişiyle hikaye paylaşılması durumu sıkıntı teşkil edebilir. Ama bunların sadece belirli kişilerle paylaşımı da mümkün olacak gibi görünüyor.

Söylentileri olan bu gelişme çok da yeni sayılmaz. Bildiğiniz gibi 3-4 ay önce WhatsApp'a Hikayeler özelliğinin geleceğine dair birçok söylenti çıkmıştı. Öncelikle beta aşamasında olacağı ve ilerleyen tarihlerde de güncelleme ile tüm dünyaya dağıtılacağı söyleniyordu. Ve bu güncellemenin iOS'un son sürümünde yer bulması bekleniyor. Ancak fakat kullanımı konusunda kullanıcıların kafalarında birçok soru işaretleri var. çünkü WhatsApp bir sosyal ağ uygulaması değil. İOS'nın betasında görülen özelliğe göre paylaşılan fotoğraf ve videolar 24 saat içerisinde kendi kendisine siliniyor. Tıpkı İnstagram ve Snapchat'te olduğu gibi.

Hikayeler özelliğinin detayları hala açıklığa kavuşmuş değil. Facebook ya da  Instagram hesabı ile giriş yapılabileceği tahmin ediliyor. Aynı zamanda bu özelliğin sadece kişinin listesiyle sınırlı kalabileceği de söylenenler arasında yer alıyor.





PAYLAŞ