WhatsApp'a Her Formatta Dosya Paylaşım Özelliği Geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp'a Her Formatta Dosya Paylaşım Özelliği Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-24 13:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geliştirici Beta sürümünü kullanan bazı geliştiriciler tarafından ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp uygulamasına oldukça işlevsel yeni bir özellik geliyor. İfade edilene göre henüz test aşamalarda olan ve yakında tüm kullanıcılara sunulması beklenen söz konusu özellik ile herhangi bir dosya türü paylaşımının imkanı sunulacak. Kısacası gelecek olan yenilik ile WhatsApp'ta bulunan dosya paylaşım format sınırlandırmasıda ortadan kalkıyor diyebiliriz. Popüler mesajlaşma uygulaması olarak hayatımıza giren WhatsApp uygulamasında artık resmen dosya gönderme ve alma servisi olarakta kullanılabilecek diyebiliriz.

Daha öncesinde Office belgelerinden olan PD uzantıları ve bazı görüntü formatlarını destekleyen WhatsApp, artık bu dosyalar haricinde destek sınırlarını bir hayli genişletiyor. İfade edilen belirtilen rakamlara göre iOS tarafından 128 MB ve Android cephesinde ise maksimum olarak 100 MB bir dosya büyüklüğü destekliyor. Bazı kullanıcılar tarafından tespit edilen bu yeni özelliğe dair bazı görseller Twitter üzerinden yayınlanırken, bu yenililk ile beraber fotoğraf paylaşımlarında sıkıştırma zorunluluğununda ortadan kalktığını ifade edebiliriz.

Artık fotoğraf kalitesinde bir kayıp yaşanmadan fotoğraflarınızı karşı tarafa göndermeniz mümkün olacak. 100 MB'lık bir sınır bulunurken, yüksek kaliteli video aktarımları noktasında fazla uzunluklara sahip videoların gönderilemeyeceği anlamına geliyor. 4K videolar ise sıkıştırılarak paylaşılmaya devam edilecek. APK ve çeşitli format dosyalarının gönderilebileceği olan WhatsApp için artık mesajlaşma haricinde küçük bir dosya gönderme serviside diyebiliriz. WhatsApp cephesinde ise bu yeni özelliğin tüm kullanıcılara verilme tarihi hakkında bir bilgilendirme yapılmazken, iki ay içerisinde bu yeni özelliğin resmi olarak gün yüzüne çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ