Whatsapp Web'e yeni bir güvenik önlemi geldi! - Haberler - indir.com

Whatsapp Web'e yeni bir güvenik önlemi geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-09 16:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

WhatsApp bir çok kullanıcısı ile şu anda en popüler mesajlaşma uygulamalarının başında geliyor. WhatsApp genellikle telefonlarda kullanılsa da bilgisayarda kullanan kullanıcı sayısı da azımsanamayacak sayıda. Hatta elde edilen verilere göre 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısına sahip ve her gün toplamda 60 milyar mesaj gönderiliyor. WhatsApp Web'de pek çok kullanıcıya sahip olsa da ilk defa yeni bir güvenlik önlemi ile kullanıcıların içini rahatlattı.

WhatsApp'a giriş yaparken telefona bir bildirim gidecek.  Gelecek bildirim sayesinde kötü amaçlı kullanıcıların bir nebze de olsa önüne geçilmesi planlanıyor. Ayrıca gelen bildirim ile WhatsApp'a nereden ve ne zaman girildiği detaylı olarak gösterilecek. Böylece kullanıcılar WhatsApp'larının açık olduğunu anlayabilecek.

WhatsApp her ne kadar çok kullanıcıya sahip olsa da çoğu zaman güvenlik konusunda zayıf kalıyor. Mark Zuckerberg bu konuda yoğun çalışmalarda olduklarını ve güvenlik konusunda ayrıyetten büyük bir titizlik ile çalıştıklarını söyledi.

En son yaşanan WhatsApp'ın büyük hatası yüzünden kullanıcılar haliyle şüpheliler. Bob Heaton tarafından bulunan bir açık sayesinde WhatsApp konuşmalarını JavaScrpt ile beraber Chrome uzantısı ile görüntülemeyi başarmıştı. Bu kadar basit bir kod yazılımı ile bulunan açık Yapılan hack sayesinde bir çok yere erişim sağlayabilen  Bob Heaton kullanıcını attığı mesajlardan ona gelen mesajlara kadar birçoğunu görebiliyordu. Bunun dışında kullanıcıyı çevrimiçi veya çevrimdışı yapabiliyordu.WhatsApp'ı sarssa da yeni güvenlik önlemleri ile daha iyi bir hale gelecek. Ancak daha bunun için çok zaman olduğu söylenebilir.

 





PAYLAŞ