WhatsApp ve Facebook Messenger'ı Avrupa'da Sıkıntıya Sokacak Yeni Düzenleme! - Haberler - indir.com

WhatsApp ve Facebook Messenger'ı Avrupa'da Sıkıntıya Sokacak Yeni Düzenleme!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-25 08:11:37
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çağımızda teknoloji ve internetin de ilerlemesiyle sosyal paylaşım ağları hayatımızın her alanına girmiş bulunmaktadır. Özellikle akıllı telefonların da artmasıyla birlikte güncel iletişim ihtiyacını ve haberleşme ihtiyacını sosyal paylaşım ağları üzerinden sağlayabiliyoruz. Dünya üzerinde pek çok ülkede kullanılan sosyal paylaşım ağlarından olan Whatsap ve Facebookk Messenger ve Skype gibi tüm dünyayı birbirine bağlayan ağlarda bazı ülkelerde düzenlemelere gidildi. Siz de bu ülkelerin hangi ülkelere ve alınan kararların ne olduğunu merak ediyorsanız, yazımızda detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Avrupa'da Facebook Messenger, Whatsap ve Skype gibi popüler mesajlaşma ağlarına kısıtlama geldi

Son yıllarda en çok kullanılan mesajlaşma kanalları olan Whatsap, skype ve Facebook Messenger uygulamalarının hemen hepsi ABD çıkışlı olmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Avrupa'da yapılan düzenlemeyle birlikte bu üç mesajlaşma platformunu kullanmak eskisi kadar rahat olmayacaktır. Ülke yönetimi bu üç sosyal mesajlaşma ağına kısıtlama getirileceğe benzemektedir. EN popüler iletişim araçları olan üç iletişim platformuyla alakalı Avrupa Komisyonu tarafından karar alınarak kısıtlama getirilecektir.

Avrupa Komisyonu'nun kararı

Skype, Whatsap, Facebook Messenger uygulamacıyla ilişkin Avrupa Komisyonu'nun Telekom düzenlemesiyle ilgili alacağı karar neticesinde Avrupa kıtasında büyük sıkıntılar yaşanacağa benzemektedir. Komisyon tarafından alınacak kararlar mesajlaşma uygulamalarını yöneten kuralları daha da sıkılaştıran düzenleme yapılacaktır. Bu kararların önümüzdeki Eylül ayı itibariyle uygulamaya konulması beklenmektedir. Yine herkes tarafından büyük bir merak içerisinde beklenen Komisyon kararlarının da önümüzdeki Eylül ayında açıklanacağı bilinmektedir. Şimdilik veri planları üzerinde kararlaştırılan kararlar neticesinde iletişim araçlarının kullanımında sıkı gizlilik ve güvenlik kuralları uygulanacaktır.  Avrupa halkının bu kurallardan ne kadar memnun olacağı şimdiden kestirilmemekle birlikte, ilerleyen günlerde netlik kazanacaktır.

Financal Times'ın iletişim kısıtlama haberi

Avrupa'da yapılacak olan bu iletişim kısıtlama haberiyle ilgili Financal Times'ın yaptığı habere göre Skype, Whatsap ve Facebook Messenger gibi iletişim ağları, Avrupa Komisyonu'nun Telekom endüstrisiyle ilgili yerine getirilmesi gereken şartlara uymamaktadır. Belirtilen mesajlaşma ağlarının düzenlemeye uyum sağlaması için kendilerinden istenilen taleplere karşılık vermeleri veya firmaların müşteri verilerini kullanarak gelir kazanacağı konusunda kısıtlanmış özgürlüğe sahip olmaları gerektiği belirtildi.

 





PAYLAŞ