WhatsApp, o ülkede 3 gün yasaklandı! - Haberler - indir.com

WhatsApp, o ülkede 3 gün yasaklandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-05-03 11:55:10
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Brezilya'da 3 gün süreyle yasaklandı. İlginç bir dava ile karşı karşıya kalan uygulama için Brezilya Hükümeti, uygulamanın 72 saat süreyle kapatılmasına karar verdi.

Kısa süre önce 1 milyar aktif kullanıcı sayısına ulaşan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, kısa bir süre önce uçtan uca şifreleme özelliğini aktif etmişti. Bu özellik sayesinde WhatsApp üzerinden yapılan konuşmalar koruma altına alınmıştı.

Brezilya'da WhatsApp'ın yasaklanma nedeninin altında da uçtan uca şifreleme özelliği bulunuyor. Zira; Sergipe eyaletindeki Marcel Maia Montalvao isimli yargıç, sürdürdüğü bir uyuşturucu davasını çözebilmek için WhatsApp'tan konuşma kayıtlarını talep etti.

WhatsApp tarafından ise yargıca olumsuz cevap geldi. WhatsApp, kullanıcıların bilgilerinin hükümetlerle paylaşılmadığını, paylaşılsa bile özel bir yöntem ile şifrelendiği için bu kilidi açmanın mümkün olmadığını bildirdi.

Yargıç Marcel Maia Montalvao aldığı cevap üzerine Brezilya hükümetinden WhatsApp'ın ülke genelinde 72 saat kapatılması talebinde bulundu. Hükümet tarafından kabul gören talep üzerine WhatsApp, Brezilya saati ile Pazartesi günü öğlen saatlerinden başlayarak Perşembe günü öğlen saatlerine kadar yasaklandı.

Bu olay WhatsApp uygulamasının başına gelen ilk olay değil. Geçen yıl Aralık ayında da bir kullanıcıya ait verilen paylaşılmaması nedeniyle uygulama 2 gün yasaklanmıştı. Bu tarz yasaklanmalar WhatsApp kullanıcılarını alternatif uygulamalara yönelttiği gibi uygulamanın da kan kaybetmesine neden oluyor.





PAYLAŞ