WhatsApp Messenger, Çin'de Engellenebilir - Haberler - indir.com

WhatsApp Messenger, Çin'de Engellenebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 18:30:36
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisi olan Çin cephesinden teknolojinin yasaklamaları ve engellemeleri adına ilginç adımlar görmeye devam ediyoruz. Bu noktada Çin bölgesinde WhatsApp kullanımı aktif olarak sürsede bu servis üzerinden fotoğraf, video veya yazılı mesajlar gönderme noktasında birçok kullanıcı çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Şimdi ise The New York Times kaynaklı bir habere göre güvenlik analistleri söz konusu bu WhatsApp iletişim sorunlarının nedeninin Çin hükümet kaynaklı olduğunu dile getirdiler. Bu yapılan kısmi engelleme ile akıllara yakında WhatsApp'ın Çin üzerinde tamamen engellenebileceği düşüncesini getiriyor.

Dünyanın en popüler mesajlaşma servisi WhatsApp, Çin bölgesinde yasaklanır ise Çin'de yasaklı olan sosyal medya servisleri ve uygulamaların yanına bir yenisi daha eklenmiş olacaktır. İnternet ortamının baskılayıcı bir rejimine sahip olan Çin'in sansür kuralları oldukça katı bir şekilde işliyor. Üç büyük internet sitesi ve video platformlarına da engel getiren Çin, wen sitelerinde olduğu gibi sosyal içerikli uygulamalar ve sitelerinde içeriğini denetlemeye başlamış durumda.  Çin'in bu internet ortamına yaptığı baskının ise Çin Komünist Partisi tarafından yapıldığı düşünülüyor.

Çin hükümetinin her şeyi en iyi göstermek adına internet aracılığı ile bir baskı yaptığı bilinmekte. Çin bölgesinde WhatsApp'ın tamamen engellenmesiyle beraber ülkede popüler bir alternatif olan WeChat biraz daha ivme kazanarak popülerliğini arttırabilir.  Hatırlarsak Çin'de yasaklı olan Google yerine Baidu kullanılmış ve yine yasaklı olan Twitter platformu yerine Weibo kullanılarak bir alternatif oluşturulmuştu. Bakalım Çin hükümeti tarafından WhatsApp'ın akıbeti nasıl belirlenecek göreceğiz.





PAYLAŞ