WhatsApp Gruplarına Gizlice Girilebilen Bir Açık Keşfedildi - Haberler - indir.com

WhatsApp Gruplarına Gizlice Girilebilen Bir Açık Keşfedildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-11 21:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Güvenlik adına uygulamaların araştırmalarını yapan ekip tarafından WhatsApp için kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Araştırmalara göre casusların WhatsApp'ta yer alan bir açıktan yararlanarak grup sohbetlerine girebilmelerinin mümkün olduğu ortaya çıktı. Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi olan WhatsApp için bugüne kadar birçok güvenlik güncellemesi yayınlandı ve yayınlanmaya da devam ediyor. Almanya'nın Ruhr Üniversitesi'nde yer alan güvenli araştırmacılarının yeni tespit ettiği açığa göre grup sohbetlerinde 'casuslar' olabiliyor.

Ortaya çıkana göre uygulamada yer alan bir hata kullanılarak güvenlik aşılarak gizli bir şekilde grup sohbetlerine dahil olabiliyor. Normalde bir gruba üye edildiğinizde bildirim alıyorsunuz. Ancak mesaj işleme biçimi kısmında bir karışıklık meydana getirerek gruba sessizce dahil olunabiliyor. WhatsApp cephesinin iddialarına göre ise uçtan uca şifreleme özelliği ile bir casus'un gruplara sızması imkansız oluyor.

Ancak araştırma sonuçlarında bu durumun çıkması akıllarda soru bırakmaya yeterli oldu. Bir WhatsApp sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre gizli bir şekilde bir üyenin gruplara sızmasının mümkün olmadığı ve tüm mesajların uçtan uca şifrelendiği dile getirildi. Bakalım bu konu hakkında bir güvenlik önlemi veya WhatsApp cephesinden resmi bir açıklama gelecek mi göreceğiz.





PAYLAŞ