WhatsApp Gerçek Zamanlı Konum Paylaşımı - Haberler - indir.com

WhatsApp Gerçek Zamanlı Konum Paylaşımı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-27 16:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

WhatsApp yeniliklere doymuyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Snachat ve Instagram'dan aşina olduğumuz Hikayeler durum paylaşma özelliği WhatsApp'da gelmişti. Bu özellik birçok kullanıcı tarafından gereksiz ve tepkiyle karşılandı diyebiliriz. Ancak en nihayetinde özellik kullanıma sunuldu ve artık kullanıcılar WhatsApp durumlarını GIF, video yada görsel olarak paylaşabiliyorlar. Şimdi ise önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan güncelleme ile bir yeni özellik daha olan gerçek zamanlı konum paylaşım özelliği gelebilir. Bu özelliği Facebook'un Wave olan yakınlardaki arkadaşlarını gör özelliğinden hatırlayabilirsiniz.

Buna benzer bir sistem ile çalışacak olan bu özellik ilk olarak WhatsApp Beta kullanıcılarına sunulacak. Beta kullanıcıları ile kullanılmaya başlanacak olan WhatsApp gerçek zamanlı konum paylaşımı arkadaşlar arasında anlık olarak konum paylaşımı yapılabilecek.

WhatsApp Gerçek Zamanlı Konum Paylaşımı

Henüz Beta sürümlere geleceği için şuan Live Location Tracking olarak adlandırılan bu özellik Android tarafında 1.16.399, iOS tarafında ise 2.17.3.28 versiyonlarıyla beraber bulunmakta. Çalışma sistemi ise bir kullanıcının kontrol ettiği sürece canlı konum izleme özelliğini açmasına izin vermesi olarak gözüküyor. Özellik kullanıcıya bir, iki ve beş dakika olmak üzere farklı seçenekler sunuyor. Bu süre seçildikten sonra izleyiciler ise o süre zarfında konumunuzu izleyebiliyorlar. Diğer yandan sürekli izlenebilmesi için sınırsız olan Enabled Indefinitely seçeneğide bulunmakta.

Gerçek zamanlı konum paylaşımı özelliği ise bir senaryo kapsamında bir grup arkadaşın belli bir yerde buluşmak istediğinde yada ebeveynlerin çocuklarını takip etmek istediklerinde kullanabilecekleri bir özellik gibi duruyor. Ancak bu özellik diğer taraftan bakıldığında gizlilik kurallarını aşan bir durum gibi gözüküyor. Ancak WhatsApp bu noktada devre dışı bırakma özelliğide getirerek tüm sorunluluğu kullanıcıya yüklemiş durumda. Apple kullanıcılarının kullandığı iMessage mesaj uygulamasında buna benzer bir özelliğin olduğunu hatırlatalım.

Şuan için henüz bazı kişiler tarafından test edilen gerçek zamanlı konum paylaşım özelliği yakın zamanda tüm WhatsApp Beta kullanıcılarına dağıtılacak ve bir süre sonra tüm WhatsApp kullanıcıları bu yeni özellikten yararlanabilecekler.





PAYLAŞ