WhatsApp fotoğraflarının galeriye kaydedilmesi nasıl engellenir? - Haberler - indir.com

WhatsApp fotoğraflarının galeriye kaydedilmesi nasıl engellenir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-25 19:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Soru-Cevap

Şu an için en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp, güncellemeleri ve yenilikleriyle bu unvanını uzun yıllardır da sürdürüyor. Son edinilen bilgilere göre, Whatsapp'ın aylık aktif kullanıcı sayısını 1.3 milyara ulaştığı açıklanmıştı. Bu sayıyı zamanla katlamaya devam eden Whatsapp, güncellendikçe daha iyileştiriliyor. Kullanıcıların platformdan şikayet ettiği noktalardan birisi, sohbetlerden gelen fotoğrafların otomatik olarak telefona kaydolması. Bu hem alan kaplıyor hem de istenmeyen fotoğrafların telefona kaydolmasına neden oluyor. Daha sonra fotoğrafların tek tek silinmesi gerekiyor. Fakat Whatsapp,  kullanıcılara buna engel olabilecekleri ve kendileri onayladığı takdirde fotoğrafların inmesi özelliğini sunuyor.

Android üzerinde Whatsapp'tan gelen fotoğrafların indirilmesine engel olma

Eğer Android cihaz kullanıyorsanız ve fotoğrafların otomatik olarak inmesini engel olmak istiyorsanız, WhatsApp > Ayarlar > Veri Kullanımı bölümüne gidin. Buradan, "Mobil veri kullanırken", "Wi-Fi'ya bağlıyken", "Dolaşımdayken" seçeneklerini medya yok olarak seçin. Bu işlemi yaptıktan sonra, Whatsapp  sohbetlerinizden gelen mesajlar ve videolar siz üzerine tıklamadığınız takdirde cihazınıza inmeyecek.

iOS üzerinde Whatsapp'tan gelen fotoğrafların indirilmesine engel olma

Eğer iPhone kullanıyorsanız ve yine otomatik kaydolan video ve fotoğraflara engel olmak istiyorsanız, Android'de olduğu gibi basit bir işlemle bunu halledebilirsiniz. iPhone cihazınızda, Ayarlar > Sohbetler > "Film Rulosuna Kaydet" kısmına gidin ve açık olan bu ayarı kapalı duruma getirin. Böylece bundan sonrasında onayınız olmadan video fotoğraflar film rulonuza kaydolmayacaktır.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ