WhatsApp Fotoğraf ve Videoları Gizlemek - Haberler - indir.com

WhatsApp Fotoğraf ve Videoları Gizlemek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-24 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp ile alakalı işinize yarayabilecek yeni bir ipucu ile karşınızdayız. Bu rehberimizde ise Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda WhatsApp'a gelen video ve fotoğraf içerikli medya dosyalarınız gizlemek için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz. WhatsApp üzerinden dilerseniz kişi olarak fotoğraf ve video alabiliyorsunuz yada grup mesajları üzerinden atılan medya içeriklerini alabiliyor ve gönderebiliyorsunuz. Bu noktada sohbetlerinize gelen onlarca fotoğrafın belli bir süre sonra cihazınızda biriktiğini göreceksiniz.

Ayrıca her sohbetiniz için ayrı ayrı gönderdiğiniz ve aldığınız galerileri Android'in galeri bölümünde görebilirsiniz. Hem bu karışık dizilimi engellemek hemde çeşitli nedenlerden dolayı WhatsApp'ınıza gelen fotoğraf ve videoları gizlemek isteyebilirsiniz. Bu noktada Google Play Store aracılığı ile yükleyebileceğiniz üçüncü parti destek uygulamaları ile bu işlemleri yapacağız. Şimdi gelin Android'de WhatsApp'a gelen fotoğraf ve videoları gizlemek için gereken adımlara geçelim.

WhatsApp Fotoğraf ve Videoları Gizlemek

Bu işlemler için Android telefonunuzda bulunan varolan dosya yöneticisi uygulamasını açın. Burada cihazınızın dahili depolama bölümü olan ana dizine ulaşın ve WhatsApp > Media adımları ile gereken klasöre ulaşın. Burada 'WhatsApp Images' isimli klasörü tekrardan '.WhatsApp Images' olarak adlandırınız. Aynı şekilde video tarafında da WhatsApp Video ismini .WhatsApp Video şeklinde değiştirin. Tüm yapacağımız bu değişiklikler klasör adının önüne nokta koyma işlemi ile tamamlanacaktır.

Bu işlemler ardından artık galerinizde WhatsApp tarafından gönderilen video ve resimlerin gizlendiğini göreceksiniz. Bu galerinin WhatsApp uygulamasında ve dosya yöneticinizde hala gözüktüğünü unutmayın. Bu işlemi sadece Android işletim sistemli telefonlarda yapabildiğinizi hatırlatalım.





PAYLAŞ