WhatsApp Durum Özelliğinde Geri Adım Attı - Haberler - indir.com

WhatsApp Durum Özelliğinde Geri Adım Attı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-17 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp bundan birkaç hafta önce kullanıcılara metin tabanlı durum güncellemesi yerine tıpkı Snapchat yada Instagram hikayeler benzerinde yeni bir özelliği getirmişti. Kullanıcılar 24 saat sonra kaybolan fotoğraf veya çeşitli içerikleri durum bölümünden paylaşabiliyorlardı. Fakat bu yenilik beklenen gibi olumlu olmadı ve kullanıcıların kötü göre dönüşlerine sebebiyet verdi. Şirket ise kullanıcıların bu yeni durum özelliği sevmemesinden sonra tekrardan metin şeklinde uygunluk durumu belirtilmesine izin vermeye başladı.

Instagram, Facebook Messenger ve Snapchat'de bulunan bu hikayeler özelliğinin WhatsApp versiyonu da 24 saat sonra kaybolabilen fotoğraf ve video içeriği paylaşılmasına yarıyordu. Fakat bu yeni özellik ile beraber kullanıcıların profillerinde yer alan sabit metin alanı kaldırılmıştı. Bunun üzerine WhatsApp'ın durum bilgisi tekrar getirildi ve artık profile girdiğinizde profil isminin hemen altında Hakkında Durumu bölümünü görmeniz mümkün olacaktır.

Bu durum bazı şirketlerin rakiplerinde popüler olarak kullanılan özellikleri kendi uygulamasına direkt olarak getirmemesi gerektiği durumunu ortaya koyuyor. Öyle ki başka bir uygulamada beğenilen özellik, o uygulamada beğenilmeye bilir ve tıpkı WhatsApp'da olduğu gibi ters tepebilir. Sektörde bu gibi özelliklerin birbirlerinden aşırılma durumu tüm hızıyla devam ediyor. Son bilgilere göre WhatsApp, Hakkında Durumu kısmı tekrardan Android kullanıcılarına önümüzdeki haftadan itibaren verilmeye başlanacak.

iOS tarafına ise yakın bir zamanda verilmesi beklentiler arasında. Ayrıca WhatsApp'a gelen bu yazılı durum özelliği, şuan varolan Instagram'dan tanıdığımız Durum paylaşım özelliği kalkmayacak. Ancak kullanıcılar dilerse profillerine sabit bir hakkında metini yazabilecekler.

 





PAYLAŞ