WhatsApp çok daha güvenli olacak! - Haberler - indir.com

WhatsApp çok daha güvenli olacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-19 12:41:16
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

WhatsApp, güvenliği bir üst seviyeye taşımaya hazırlanıyor. WhatsApp'a çok yakında çift aşamalı kimlik doğrulama özelliği gelecek. Peki, çift aşamalı kimlik doğrulama nasıl çalışacak?

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni güncellemeler ile birlikte kendini geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda mesajları şifreleyerek iletmeye başlayan uygulama, gelecek günlerde çıkacak olan güncelleme ile birlikte çift aşamalı doğrulama sistemini bünyesine katacak.

Çift aşamalı doğrulama sistemi geliyor

Android platformundaki beta sürümünde testleri gerçekleştirilen yeni çift aşamalı doğrulama sisteminde sizden 6 haneli bir şifre belirlemeniz isteniyor. Yeni kayıt olan kullanıcılarda zorunlu kılınacak olan bu işleme varolan kullanıcılar beta sürümünü kullanıyorlarsa Ayarlar --> Hesap --> İki Aşamalı Doğrulama sırasını izleyerek ulaşabilecekler.

Belirlediğiniz bu 6 haneli şifrenin size ne zaman sorulacağı hakkında ise kesin bir bilgi yok. Tahminler, uygulamayı uzun bir süre kullanmadığınızda veya numaranızı tekrar doğrulamaya kalkıştığınız zaman sorulacağı yönünde.

Çift aşamalı doğrulama sistemi geliyor

Whatsapp Destek dökümanlarına göre eğer 6 hanelik şifre size sorulur ve siz unutursanız, hesabın kullanıldığı son tarihten itibaren 7 gün beklemeniz gerekecek. 7 gün sonrasında numaranızı onaylayabileceksiniz. Eğer 6 hanelik şifrenizi unutur ancak e-mail hesabınızı kayıt etmiş olursanız, hesabınızı mailinize gelecek talimatlar ile kurtarabileceksiniz.

Peki 7 gün sonra numara her türlü onaylanabilecekse, buradaki güvenlik faktörü nedir?

Bildiğiniz üzere Whatsapp, hem iOS hemde Android platformunda uzun bir süredir bulut tabanlı ücretsiz yedekleme imkanı sunuyor. Eğer 6 hanelik şifre ve e-mail hesabınıza erişiminiz yoksa, son kullanımdan 7 gün geçtikten sonra bekleyen mesajlarınız silinmiş bir şekilde yeniden numaranızı doğrulama imkanınız olacak.

Numaranızla Whatsapp'ın kullanımı üzerinden 30 gün geçerse, hesabınız tamamen silinerek yenisi oluşturulacak. Burada Whatsapp'ın temel amacınında, bulut üzerinde saklanan mesajların güvenliği olduğunu anlıyoruz.

Whatsapp'ın beta sürümünü indirin

Şayet bu çift aşamalı doğrulama sistemi sizin için önem arz eden bir husus ise, aşağıdaki linkten uygulamanın beta sürümünü indirebilirsiniz. Beta sürümlerinin test aşamasında olduğunu ve hatalar içerebileceğini bir kez daha belirtelim. Güncellemenin çıkacağı nihai tarih ise henüz belli değil.

 





PAYLAŞ