WhatsApp, 500 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısını Aştı - Haberler - indir.com

WhatsApp, 500 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısını Aştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Ocak ayında yaptığımız haberde sosyal mesajlaşma servisi WhatsApp'ın 430 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığınız sizlerle paylaşmıştık. WhatsApp resmi blogu üzerinden bugün yapılan açıklamaya göre ise bu sayının 500 milyon kullanıcıyı aştığı belirtiliyor.

WhatsApp'ın kurucusu Jam Koum'un paylaştığı rakama göre mobil mesajlaşma servisi 2 ay içerisinde üye sayısını artırarak 500 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış.

Brezilya, Hindistan, Meksika ve Rusya'daki kullanıcıların artmasıyla bu büyümenin gerçekleştiğini belirten Jam Koum servisin, özellikle Facebook'un büyümek istediği Rusya pazarı için yapılan hamlelerinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

WhatsApp 500 Million Users

Ülkelere odaklamanın dışında sosyal ağlar karşısında da rekabet yaratmayı amaçladıklarını belirten Jam Koum, Twitter'dan daha fazla üyeye sahip olan WhatsApp'ın sosyal ağ kadar aktif olduğuna da dikkat çekiyor.

Aylık yaklaşık 24 milyar fotoğraf ve videonun paylaşıldığı mobil mesajlaşma servisinde kullanıcılar günlük 700 milyon fotoğraf paylaşımının yanı sıra 100 milyon da video paylaşıyorlar.

500 milyon aktif kullanıcı sayısıyla hem rakiplerini hem de Facebook'un rekorunu kırmayı başaran WhatsApp'ın mobil uygulamalarını aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Android, iPhone / iPad ve Windows Phone cihazlarınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ