WeChat eğitim sistemine entegre oluyor - Haberler - indir.com

WeChat eğitim sistemine entegre oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-21 10:46:33
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Uygulama

Çin'in hemen hemen her söktörde faaliyet göstermesinin ardından mobil uygulamalarda da aynı başarıyı göstermesi kaçınılmaz oldu. Markanın yapmış olduğu en önemli mobil iletişim uygulamaları arasında yer alan WeChat, ülkesi için önemli adımlar atmaya devam ediyor. En son yapılan çalışmalara göre uygulama ülkenin eğitim projelerine entegre olmaya hazırlanıyor. WeChat 2011 yılında yayın hayatına başlayıp, şu anda da 650 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başardı. Çin'in kullanıcı hayatına entegre olabilmek adına her yaş grubuna hitap etmek isteyen uygulama, yetkililerin de desteği ile eğitim projesine destek olmaya hazırlanıyor.

Eğitimi güçlendirecek destek

WeChat'in öğrenci ve kurum iletişimini güçlendirmek için eğitim sektöründe yardımcı olacağı bilinse de arka planında uygulamanın kullanımını arttırmak yatar.  Bu amaçla da Çin'in pek çok şehrinde WeChat hesabı açmak zorunlu hale getirildi. Kurum hesabı yanı sıra öğretmenlerin kendi sınıflarında da WeChat uygulamasını zorunlu hale getirdiği ifade ediliyor. Uygulama öğretmenler arasında dersten sonra sorulan sorulara hızlıca cevap verebilme veya gerekirse kısa eğitimler yapabilmelerine olanak tanıyor. Ödevlerini yapan öğrenciler de bilgi alışverişi yapabiliyorlar.

Uzman görüşü,

Çin'in önemli uygulaması WeChat eğitim sektöründe bilgi paylaşımı amaçlı kullanılsa da uzmanlar sohbet gruplarına olumlu yaklaşmıyorlar. Sürekli gelen bildirim ve içerik paylaşımının öğrencileri baskı altına alacağı söyleniyor. Ayrıca grup sohbetlerinde kopya davranışları da engellenemiyor. Bazı okullarda ise uygulama sadece ailelere bilgi iletmek veya özel günleri paylaşmak için kullanılıyor. Uygulama içinde sınıf oluşturma fikrine uzmanlar sıcak yaklaşmıyor. Uygulama Dongguan şehrinde eğitim alanı projesi olarak kullanılıyor. Uygulama, Pilot şehir olan Dongguan'da ders kaynakları yetersiz olan okullara çevrimiçi yardım etmeyi planlıyor. Dersler tek bir merkezden uzman öğretmen eşliğinde veriliyor. Dersler isteyene canlı iletilebildiği gibi isteyene de sonradan iletilebiliyor. Böylece her öğrenci aynı eğitimi almış oluyor. Bu zamana kadar şehirde kaynakları yetersiz olan 900 okula ulaşılarak toplamda 16 000 ders yapıldı. Toplam 3.1 milyon öğretmen ve öğrencinin projeye katılması amaçlanıyor. Uygulama sayesinde derslerin kritiği yapılabiliyor.







PAYLAŞ